Natuurpoort Klein Oisterwijk

Locatie: Oisterwijk

Natuurpoort Klein Oisterwijk ligt in Nationaal Landschap Het Groene Woud, direct aan de natuurgebieden de Kampina en de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Naast de prachtige omgeving biedt Klein Oisterwijk met een natuurspeeltuin, recreatieplas en restaurant & beachbar De 3 Vennen alle ingrediënten voor een heerlijke dag in de natuur.

Eten & drinken
Fietsen
Natuurgebied
Overnachten
Wandelen
lijstweergave

Eten en drinken bij
Natuurpoort Klein Oisterwijk

Tussen het groen in de bossen vind je Restaurant & Beachbar De 3 Vennen. Met een prachtig uitzicht op de natuurspeeltuin en de natuurpoort als beginpunt ontbreekt er niets. Niet alleen is het een uitvalbasis voor elke wandelaar en fietser, maar ook voor een heerlijke lunch, uitgebreid diner, bourgondische borrel of een lekker kopje koffie ben je van harte welkom. Het vriendelijke personeel staat voor je klaar en parkeren kan gratis voor de deur.

Meer informatie

Te zien en te doen

Bekijk alle activiteiten bij en rondom Natuurpoort Klein Oisterwijk

Oisterwijkse Bossen en Vennen

In de Oisterwijkse Bossen kun je heerlijk fietsen en wandelen door het bos en langs de vele vennen, die elk seizoen bijzonder zijn! Ontdek de vele paadjes en speur naar spechten en reeën. De vele vennen in dit prachtige natuurgebied stammen uit de laatste ijstijd en zijn meestal gevormd door de wind. Het voedselrijke gebied maakt het een waar vogelparadijs.

meer informatie

De Kampina

De Kampina is met haar afwisselend droge en natte heide, bossen, beken en vennen een natuurgebied met een verrassend afwisselend landschap en één van de meest waardevolle heidegebieden van ons land. Het hele jaar door grazen er kuddes runderen of IJslandse paarden.

meer informatie

Het Groene Woud

Deze Natuurpoort is gelegen in Nationaal Landschap Het Groene Woud, het gebied van 35.000 hectare binnen de stedendriehoek ‘s-Hertogenbosch-Eindhoven- Tilburg. Landbouw, recreatie en natuur zijn er in balans. Het Groene Woud is mooi, rustig en verrassend. Ontdek het zelf!

meer informatie

Uitkijktoren ‘Tour de Frans’

Uitkijktoren Tour de Frans staat sinds 2019 boven op een bult op het Banisveld in natuurgebied Kampina. De uitkijktoren is 12 meter hoog en vanaf de top van de toren heb je een prachtig uitzicht op het Banisveld. Tour de Frans is vernoemd naar Frans Kapteijns, die tegenwoordig vrijwillig boswachter is. Bij zijn pensionering sprak hij de wens uit voor een nieuwe uitkijktoren in natuurgebied Kampina. En zo geschiedde. Wil je meer weten over deze uitkijktoren kijk dan ook op uitkijktorens.nl.

meer informatie

Zomerse Beachbar bij Natuurpoort Klein Oisterwijk

Het is zomers genieten in de Beachbar bij Natuurpoort Klein Oisterwijk. Zie je jezelf al liggen op een van de loungebanken van met een cocktail in je hand genietend van de natuur om je heen. Dit terwijl je heerlijk relaxt en ook nog een oogje in het zeil houdt op de kids. Zijn ze flink aan het doortrappen op de waterfiets of springen ze een gat in de lucht op ons gekleurde springkussen? De ideale plek om na het spelen en zwemmen even op adem te komen.

meer informatie

Toegankelijkheid

Voor mensen met een beperking