Activiteiten
Bij de Brabantse Natuurpoorten is van alles te zien en te doen. Bekijk hier een greep uit de activiteiten.
Uitkijktoren ‘Tour de Frans’
Uitkijktoren Tour de Frans staat sinds 2019 boven op een bult op het Banisveld in natuurgebied Kampina. De 12 meter hoge uitkijktoren, gemaakt van gegalvaniseerd staal en omkleed met houten latjes, heeft ronde vormen vanwege de wenteltrap en de twee ronde bordessen. Hierdoor oogt de stalen toren vriendelijk. Vanaf de top van de toren heb je een prachtig uitzicht op het Banisveld. Tour de Frans is eigenlijk best een bijzondere naam. De uitkijktoren is vernoemd naar de boswachter in ruste, Frans Kapteijns, die tegenwoordig vrijwillig boswachter is. Bij zijn pensionering sprak hij de wens uit voor een nieuwe uitkijktoren in natuurgebied Kampina. En zo geschiedde.
meer informatieDe Scheeken
De bodem van natuurgebied De Scheeken bevat veel leem, waardoor het water niet makkelijk via de bodem wegsijpelt en het gebied erg nat is. Het gebied was vroeger ‘gemengde grond’ en werd gebruikt door boerengemeenschappen uit Best, Liempde en Sint-Oedenrode. In De Scheeken is het populierenlandschap van de Meierij op zijn mooist. De populierenteelt heeft de bosfauna en -flora door de eeuwen bewaard. Zo zijn nu nog oerboskruiden zoals eenbes en bosanemoon veelvuldig in de bossen aanwezig. Het landschapsreservaat is bijzonder rijk aan vogels en vlinders. De Mortelen en De Scheeken vormen samen het hart van Het Groene Woud en zijn het grootste landschapsreservaat van Noord-Brabant. Je vindt hier ook edelherten.
meer informatieLandgoed Heerenbeek
Heerenbeek is de naam van een landgoed dat zich bevindt in het noorden van de gemeente Oirschot. Het maakt deel uit van het gebied Mortelen en Scheeken. Het kent een lange geschiedenis en wordt al vanaf 1303 genoemd. Je vindt hier het prachtige Landhuis en Hoeve Heerebeek-Oirschot, dat witte gepleisterde muren en hangtorens heeft en daardoor op een kasteeltje lijkt. Achter het Landhuis bevindt zich de originele Vlaamse schuur van de Hoeve Heerenbeek en is het oudste gebouw op het landgoed en is een Rijksmonument. Het landgoedbos dat dit gebied kenmerkt is relatief oud, namelijk uit de 2e helft van de 18e eeuw. Er groeien veel plantensoorten, zoals bosanemoon en slanke sleutelbloem, en ook eenbes en grote keverorchis komen voor. Daarnaast worden zwarte rapunzel, kleine valeriaan, boskortsteel, gulden boterbloem en schaafstro gevonden. Tot de broedvogels behoren boomvalk, torenvalk, bosuil, ransuil, steenuil en houtsnip.
meer informatieNatuurgebied De Mortelen
In kleinschalig natuurgebied de Mortelen wandel je door bossen, bomenlanen, ruige weilanden en houtwallen. Maar ook loop je langs sloten en beekjes. Onderweg kom je het mooie witte kasteel Heerenbeek tegen en verschillende langgevelboerderijen. De naam ‘Mortelen’ betekent op weke, zachte grond. De Mortelen maakt deel uit van het Groene Woud: Bezoek het Groene Woud.
meer informatieDe Brabantse Wal
De Brabantse Wal is een zandplateau dat zich in het uiterste westen van de provincie Noord-Brabant, uitstrekt van de Belgische grens in het zuiden tot aan Steenbergen in het noorden en tot de Wouwse Plantage in het oosten. Het gebied valt op door een grote verscheidenheid in landschappen. Het glooiende terrein van de Brabantse Wal klimt bij Woensdrecht tot wel 20 meter boven zeeniveau en dit levert fraaie vergezichten op, hier treft je Natuurpoort De Volksabdij. Na het klimmen gaat het landschap plots weer over in de uitgestrekte polders rond Steenbergen en hier tref je Natuurpoort Benedensas. de wateren van de Zeeuwse delta en de bossen van de Wouwse Plantage, waar je Natuurpoort Wouwse Plantage tegenkomt. In het midden van het gebied ligt Bergen op Zoom, de thuishaven van Natuurpoort Lievensberg.
Wandelen rond Den Opslag
Dit natuurgebied ligt in het dal van de Reusel, waar de beek over een breedte van 100 meter zijn eigen loop mag bepalen. Naast weidevogels kun je hier ook soorten als de graspieper, gele kwikstaart en veldleeuwerik spotten. Rond natuurgebied Den Opslag is een wandelroute van 8,5 km uitgezet. Fotograaf: Mark van Moorsel
meer informatieWandelen in het Moergestels Broek
Vanaf de uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht op de Gement en het Moergestels Broek, waar een wandelroute van 4,8 km loopt. Fotograaf: Mark van Moorsel
meer informatieFietsen door het Land van de Hilver
Een fietstocht (45 km) langs Annanina’s Rust, oude boerderijen en de monumentale kerken, de Himbergen, een markant overblijfsel van een korenmolen uit 1884. Je rijdt langs het loofbos van Landgoed De Baest, rondom Haghorst en het Diessens Broek, hét weidevogelgebied van Midden-Brabant.
meer informatieWandelroutes vanuit Natuurpoort De Reuselhoeve
Trek je wandelschoenen aan en ga op pad. Natuurpoort De Reuselhoeve is hét startpunt voor prachtige wandeltochten. We hebben enkele wandelroutes voor je geselecteerd.
meer informatieFietsroutes vanuit Natuurpoort De Reuselhoeve
Stap op je fiets en ga op pad. Natuurpoort De Reuselhoeve is hét startpunt voor prachtige fietstochten. We hebben enkele fietsroutes voor je geselecteerd.
meer informatieFietsroute La Trappe
De blauwe La Trappe fietsroute (51 km) kan je starten bij Natuurpoort de Reuselhoeve. Je kunt de frisse buitenlucht van het weidelandschap opsnuiven als je via Haghorst, Diessen, Baarschot, Esbeek, Hilvarenbeek naar Tilburg fietst, onderweg geniet je van de authentieke boerderijen en gemoedelijke dorpskernen.
foto: fatpigeon.cc
meer informatieEten en drinken Natuurpoort Lievensberg
Brasserie BoZlust is dé plek in het bos waar je zowel binnen als buiten een drankje nuttigen of een heerlijk gerecht. Voel je thuis. Voor openingstijden zie de website van Brasserie BOZlust
Stichting Someren Natuurlijk
Stichting Someren Natuurlijk heeft Natuurpoort Vennenhorst mogelijk gemaakt. De stichting beheert eveneens het Toeristisch Informatiepunt in Someren. Een bezoek aan Someren begint bij het Toeristisch Informatiepunt Someren.
Hier vind je alles voor een leuke tijd in Someren en het Land van de Peel!
Venbergse Watermolen
De Venbergse watermolen ligt ten zuiden van Valkenswaard op de Dommel.Volgens monumentenzorg dateert deze molen tussen 850 en 900 jaar na Chr. In 1227 was er al sprake van een olie-, graan- en schorsmolen, voordat de molen op waterkracht uiteindelijk als een korenmolen fungeerde. Ook de brouwers Jan en Adriaan Snieders, van waaruit de Dommelsche Bierbrouwerij is voortgekomen, zijn in de 18e eeuw eigenaar van de hoeve en molen geweest. In 1895 werd een nieuw molenhuis gebouwd. Als dwangmolen van de Abdij van Postel kwam hij in 1918 in handen van de familie Rietra, een molenaarsgeslacht uit Noord-Italië. Begin jaren 70 dreigde de molen te verzakken en is deze is gerestaureerd om de situatie zoals die bestond aan het eind van de 19e eeuw zo goed mogelijk te benaderen. Tegenwoordig is alleen de graanmolen nog overgebleven. De Venbergse Molen ligt bij het prachtig natuurgebied De Malpie en is vaak een startpunt voor kanovaren op de Dommel.
meer informatieMountainbiken bij Natuurpoort Vennenhorst
De natuur rondom Natuurpoort Vennenhorst leent zich perfect voor een avontuurlijke mountainbike route. Geniet van de vergezichten tijdens een lange tocht over de Strabrechtse heide of kies voor een van de vele ATB-routes dwars door mooie natuurgebieden in de regio. Aanraders zijn de Somerense Heideroute en Lieropse Heideroute, beide starten vanaf de Natuurpoort.
meer informatieEten en drinken bij Natuurpoort Vennenhorst
Bij Natuurpoort Vennenhorst kun je heerlijk eten en drinken bij boscafé de Soete Inval. Geniet van een vers kopje koffie, een bourgondisch lunch of van de overheerlijke pannenkoeken. Even nagenieten van een heerlijke wandeling of fietstocht kan in het boscafé, de serre of gewoon lekker buiten in het zonnetje op het terras. Er is een speeltuin voor de kinderen en honden zijn welkom. Ook is er een adventure mini-golfbaan met 18-holes, biljartgolf en een petanquebaan.
meer informatiePaardrijden bij Natuurpoort Vennenhorst
Samen met je paard op pad in Someren. Geniet van de natuur op het bijna 90 km lange ruiterroutenetwerk rondom Natuurpoort Vennenhorst, het telt maar liefst bevat 38 knooppunten. De routes zijn in beide richtingen te rijden voor zowel ruiters als menners. Download hier de knooppuntenkaart.
meer informatieWandelen bij Natuurpoort Vennenhorst
Langs bossen, vennen en heide, over kronkelpaadjes en allemanspaden. Er zijn zowel bewegwijzerde thema wandelroutes als een wandelknooppunten netwerk waarbij je je eigen route kunt uitstippelen. Door de Allemansroutes – speciaal verharde wandelpaden zonder obstakels – is het gebied echt voor iedereen toegankelijk. Ook is er een educatief natuurleerpad ontwikkeld en zijn er onderweg rustpunten met picknicktafels en mooie uitkijkpunten aangelegd. Geniet van de prachtige Zevenvennenroute (4,5km), Witven-wandelroute (6km), wandelroutes door natuurpark De Heihorsten .
meer informatieBeuven
Het Beuven (spreek uit: Beu-ven) is het is het grootste ven (ca. 85 ha) op de Strabrechtse Heide en het grootste ven van Nederland. Het Beuven staat bekend als bijzonder vogelrijk en is tevens beroemd om de bijzondere plantengroei. De oevers van het Beuven zijn kwetsbaar en dus niet toegankelijk, maar vanuit de vogelkijkhut en het kijkscherm heeft men een goed overzicht over de mooiste punten van het ven. Geregelde gasten zijn de grote zilverreiger, groenpootruiter, zeearend en visarend. Een opvallende doortrekker is de kraanvogel. Een aanrader is de Beuven-wandelroute (5km), die je met gemak kan starten vanaf Natuurpoort Vennenhorst..
Witven
Het prachtige Witven is op natuurlijke wijze is ontstaan. Tijdens de ijstijd ontstond hier namelijk het zogenaamde dekzand. Dit zand werd in die periode aangevoerd door de wind en in vele plaatsen in Nederland ligt het nog aan de oppervlakte. In een later stadium werd dit dekzand plaatselijk opgestoven waardoor kommen en stuif- of dekzandruggen gevormd werden. Toen het grondwater steeg, liepen deze kommen vol. In zo’n uitwaaikom is het Witven ontstaan. Vermoedelijk is de naam afgeleid van witzandven. Geniet van de prachtige Witven-wandelroute (6km) of de wandelroute langs het hoeveterras en boscafé (8km).
meer informatieNatuurpark De Heihorsten
Natuurpark De Heihorsten ligt middenin de prachtige natuur van Zuidoost-Brabant. De vennen, met het Keelven (wandelroute, 7km) als grootste ven en het nabijgelegen het Bultven, zijn ontstaan door het uitwaaien van het zand. De Heihorsten heeft een prachtig landschap met bossen, vennen en heide, met daarop verschillende soorten grazers als paarden, koeien, schapen en Schotse Hooglanders.
meer informatieFietsen bij Natuurpoort Vennenhorst
Het is heerlijk fietsen vanuit Natuurpoort Vennenhorst! Ontdek de volgende natuurfietsroutes: Somerense Heide (29km), De Brabantse en Limburgse Peel (55km), Strabrechtse Heide-Heeze-Geldrop (53km) de Somerense bossen (65km) en de TOP Natuur Fietsroute Strabrechtse Heide (24km).
.
meer informatieBeeldven
Het Beeldven heette oorspronkelijk het Gagelrijsven. De jonkheer van het kasteel liet hier zijn grafkelder met klassieke beelden als bewakers bouwen. Vanaf dan heet dit ven het Beeldven. Maar men noemt dit ven in Haaren ook wel ‘Het Koepeltje’, omdat hier vroeger op een eilandje een theehuis stond.
meer informatieNatuurpoort De Drie Linden in Brabeau
Natuurpoort De Drie Linden stond in het tijdschrift Brabeau in 2022. Lees meer over de Brabantse Sahara die je vanuit deze Natuurpoort kunt ontdekken, leer wat fortduinen zijn en waarom je die bij Giersbergen aantreft.
downloadenNatuurpoort Wouwse Plantage in Brabeau
Natuurpoort Wouwse Plantage stond in het tijdschrift Brabeau in 2022. Lees alles over de 7 verschillende wandelroutes door de ‘rimboe’.
downloadenNatuurpoort De Brandtoren in Brabeau
Natuurpoort De Peel stond in het tijdschrift Brabeau in 2021. Lees alles over ‘wandelen door het Parijs van de Kempen’ en geniet van de Peelse Heide in het hart van de Brabantse Kempen.
downloadenNatuurpoort De Peel in Brabeau
Natuurpoort De Peel stond in het tijdschrift Brabeau in 2021. Lees alles over de wandelroutes in de Deurnse Peel, het veenmoeras, de bossen en de heide.
downloadenNatuurpoort TerSpegelt in Brabeau
Natuurpoort TerSpegelt stond in het tijdschrift Brabeau in 2022. Lees alles over de Fietsroute ‘de Gloeiige’ en geniet van het ‘speciale biertje Gloeiend’ op het terras van De Keizer eten & drinken tegenover de Natuurpoort.
downloadenWandelroute De Beerze (Natuurmonumenten)
Fraaie wandelroute langs de beek de Beerze, over de overstromingsvlakte heen en terug naar Natuurpoort De Spoordonkse Watermolen. Bekijk hier de route van Natuurmonumenten. Laarzen aangeraden.
meer informatieNatuurmonumenten – Bezoekerscentrum Oisterwijk
Gelegen temidden van de Oisterwijkse bossen en vennen vind je het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten waar ze voor je klaar staan om al je vragen te beantwoorden over je bezoek aan de natuur. Of je nu wil wandelen, fietsen, varen, mountainbiken, paardrijden een excursie wilt boeken of de kinderen wilt laten spelen in de speelnatuur van OERRR, ze helpen je graag op weg. Er zijn ook allerlei routes en kaarten verkrijgbaar in de winkel en je leert meer over wat er in de vennen zwemt, bij de aquaria bij de ingang van de winkel.
meer informatieThemafietsfoute Zwarte Kaat
Al generaties wordt in grensregio De Kempen in Brabant het spannende verhaal verteld van Zwarte Kaat, de ‘Heks van Hellenende’. Vroeger maakte zij De Kempen onveilig, nu zit ze verstopt in de prachtige natuur. Deze knooppuntfietsroute van 36 kilometer leidt je langs haar geschiedenis.
meer informatieRecreatiepark TerSpegelt
Een vakantie op TerSpegelt betekent plezier voor het hele gezin. TerSpegelt is een 5 sterren recreatiepark. Voor jong en oud is er meer dan genoeg te doen op TerSpegelt: zoals het SterrenStrand, een uniek overdekt water- en zandspeelparadijs, een vernieuwd overdekt zwembad en een prachtige zwemplas. Je kunt hier kamperen of o.a. een glamping-, water- of funlodge huren.
meer informatieSouterrain de Twaalf Trappisten
Souterrain de Twaalf Trappisten vindt u op de begane grond van kasteel Nemerlaer in Haaren. Hier bent u van harte welkom voor een hapje en een drankje al zittend bij het haardvuur in de openhaardkamer, ridderzaal, in de gewelvenkamer of op het prachtige terras, waar u kunt genieten van de kasteeltuin. Kinderen kunnen zich hier verkleden als prinsessen en ridders. Maandag en dinsdag gesloten.
meer informatie’t IJsboerinneke
Ambachtelijk ijs van het platteland! Van eigen melk tot ijs: Ons ijs wordt gemaakt met de melk van onze eigen koeien. In onze vitrine staan altijd 18 verschillende smaken ijs. Bijna dagelijks wisselen we de smaken in de vitrine, wat ons assortiment heel divers maakt.
meer informatieTOP Natuur Fietsroute Biesbosch
Fietsen door Nationaal Park De Biesbosch, het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa: dat is pas echt genieten. Je fietst door een doolhof van rivieren en eilandjes. De Biesbosch straalt een enorme rust uit. Wanneer je hier op een rustig moment rondfietst, kun je veel verschillende diersoorten zien. En tegelijk een stukje geschiedenis opdoen op het Biesbosch MuseumEiland.
De boswachter beveelt deze route van 23 kilometer aan:“Op zoek naar een #biesondere buitenbeleving: Kom naar de Biesbosch!”
Deze route is ontwikkeld door VisitBrabant Routebureau.
meer informatieTOP Natuur Wandeling Oisterwijkse Bossen & Vennen
In natuurgebied De Oisterwijkse Bossen en Vennen vind je maar liefst tachtig vennen. Deze wandeling van 9 km voert je van het ene naar het andere ven in een rustgevend en inspirerend gebied. Genieten van een lentezonnetje, een verstild winters ven of de prachtige herfstkleuren van het bos: in welke periode van het jaar je hier ook komt, het is er altijd prachtig. De boswachter beveelt de route aan: “Deze wandelroute laat je genieten van de vele spiegelende vennen omgeven door een sprookjesachtig bos. Door Natuurmonumenten al meer dan 100 jaar beschermd!”
Deze route is ontwikkeld door VisitBrabant Routebureau.
meer informatieTOP Natuur Fietsroute Maashorst
De Maashorst is een echt OER gebied. Tijdens deze fietsroute van 45 kilometer ben je van avontuur verzekerd. Zo kom je een urnenveld tegen en het grootste vorstengraf van Nederland. Daarnaast wonen hier verschillende wilde grazers. De boswachter beveelt de route aan: “Verwonder je over bewoningssporen uit een ver verleden en spot de oerbewoners in dit gebied.”
Deze route is ontwikkeld door VisitBrabant Routebureau.
TOP Ruiter- en menroute Cartierheide
De Cartierheide is een prachtig gebied met een compleet nieuw ruiter- en mennetwerk. Ontdek het gebied via de TOP Natuur Ruiter- en menroute Cartierheide. De route is 11,5 kilometer en je kunt je auto met trailer parkeren bij Natuurpoort TerSpegelt. Hier is voldoende ruimte om de paarden uit de trailer te halen. Ook kan je paard er na afloop rusten (zichtbaar vanaf Restaurant de Keizer).
meer informatieTOP Natuur Wandeling Cartierheide
Wandelen over de Cartierheide om lekker tot rust te komen. Op zoek naar een ree in de schemering of gewoon struinen over het vlonderpad. Het kan hier allemaal. De boswachter beveelt de route aan: “Een prachtige heidewandeling over de Cartierheide langs vennen en over een vlonderpad”. Deze route is 6,5 kilometer.
meer informatieTOP Natuur Fietsroute Natuurgrenspark de Groote Heide
De Groote Heide fietsroute van 24 kilometer neemt je mee door De Malpie en het Leenderbos. Beide gebieden hebben hun eigen schoonheid. In de Malpie vind je heide, vennen, bosgebied en rivier de Dommel. In het Leenderbos fiets je tussen de naaldbomen en kun je talloze vogels spotten. De boswachter beveelt de route aan: “Een beleving van de rijkdom aan Brabantse natuur, fietsend door het Leenderbos en over de Groote heide vlakbij de Belgische grens. Met name de variatie hier maakt het wat mij betreft prachtig. Na een wandeling of fietstocht kun je bij de Sint Benedictus Abdij, de Achelse Kluis, terecht voor het zelfgebrouwen en beroemde trappistenbier.”
Deze route is ontwikkeld door VisitBrabant Routebureau en Staatsbosbeheer.
meer informatieTOP Natuur Fietsroute Strabrechtse Heide
Aanbevolen door de boswachter! Fiets deze mooie route van 24 kilometer over de Strabrechtse Heide. Tijdens je fietstocht kom je door het grootste aaneengesloten heidegebied van Noord-Brabant met verschillende grote en kleine vennen. Je fietst langs rijksmonument Kasteel Heeze en als je geluk hebt kom je de schaapsherder tegen met zijn kudde Kempische heideschapen. Natuurpoort Vennenhorst en Natuurpoort De Plaetse zijn de ideale start- en eindpunten.
meer informatieLandgoed Heeswijk
Kasteel Heeswijk ligt al zo’n 1000 jaar op het gelijknamige landgoed als een onneembare vesting aan de kleine rivieren de Aa en de Leijgraaf, te midden van moerassen. Op het landgoed lijkt de historie weer tot leven te komen. De monumentale lanen zijn versierd met eveneens monumentale ornamenten en hekwerken De ijsvogel is een vaste gast aan de kasteelgracht en in de Aa vinden de libelle en de weidebeekjuffer hun thuis.
meer informatieMonument neergestorte vliegeniers Dinteloord
Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren er in en rondom Dinteloord veel activiteiten, zowel van de bezetter als van de geallieerden. Totaal stortten er in de oorlogsjaren 10 vliegtuigen neer in en rondom het dorp, dat aan 30 vliegeniers het leven kostte. Enkele van deze vliegeniers zijn nooit geborgen, zoals de 7 uit de B24 literator welke in de buurt van Beneden Sas is neergestort. Bij Natuurpoort Benendensas staat een herdenkingsbord ter nagedachtenis aan de omgekomen vliegeniers.
meer informatiePaardrijden in de Kempen
Met eindeloze natuurgebieden, vele zandpaden en de bourgondische gastvrijheid is de Kempen bij uitstek een regio om te gaan paardrijden. Alle informatie over het bewegwijzerde ruiternetwerk met knooppunten, parkeer- en startlocaties en horecapunten vind je op Paardrijdenindekempen.nl.
meer informatieUitkijktoren de Reuselhoeve
Vanaf de uitkijktoren van Natuurpoort de Reuselhoeve heb je een prachtig uitzicht over natuurgebied het Moergestels Broek. Waaghalzen ‘vliegen’ via een tokkelbaan 130 meter door de lucht en vallen in een zacht net. Combineer met het Klim-Slim Parcours, of met één van de andere buitenactiviteiten van de Reuselhoeve (v.a. 130 m.).
meer informatieKlimpark de Reuselhoeve
Test je klim-skills in het Klim-Slim Parcours van Natuurpoort de Reuselhoeve. Er zijn moeilijke en makkelijke klimobstakels, je kiest je eigen route.
De minimale lengte voor het Klim-Slim Parcours is 1.30 meter, leeftijd vanaf 8-9 jaar.
Pannekoekenhuis Belveren
Al jarenlang een begrip in de regio, met meer dan 290 verschillende soorten pannenkoeken op de kaart. Van zoet tot hartig, bij Belveren vind je altijd de pannenkoek die je lekker vindt. Ook voor een uitsmijter of broodje ben je bij Belveren aan het juiste adres. Ontdek ook de diverse arrangementen van Belveren. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 19.00 uur.
meer informatieEten en drinken bij Natuurpoort Nederheide
Lekker eten en drinken in een sfeervolle entourage, ook dat is Natuurpoort Nederheide. Verse ingrediënten, verfijnde gerechten en een goede bediening verzekeren je van een heerlijk avondje uit of een uitstekende lunch. Openingstijden: maandag t/m zondag vanaf 11.00 uur. De keuken sluit om 20.30 uur.
meer informatieEetcafé van Loon
Ook voor een hapje en drankje ben je bij Natuurpoort van Loon bij het goede adres. Van koffie met gebak, een lunch op het terras of een diner bij de warmte van een houtkachel. Kijk voor de openingstijden op de website van Natuurpoort van Loon.
meer informatieEten en drinken bij Natuurpoort de Peel
Bij Natuurpoort De Peel ben je ook van harte welkom voor een hapje en een drankje op het terras of binnen bij de open haard. Ook is Natuurpoort De Peel geschikt als picknickplaats, laat hier gewoon je eigen picknickmand vullen! Openingstijden: woensdag t/m zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur.
meer informatie