Uitkijktorens

Trotseer de vele treden en geniet van het prachtige uitzicht op verschillende hoogtes vanaf allerlei uitkijktorens bij de Brabantse Natuurpoorten.

Uitkijktoren ‘Tour de Frans’

Uitkijktoren Tour de Frans staat sinds 2019 boven op een bult op het Banisveld in natuurgebied Kampina. De uitkijktoren is 12 meter hoog en vanaf de top van de toren heb je een prachtig uitzicht op het Banisveld. Tour de Frans is vernoemd naar Frans Kapteijns, die tegenwoordig vrijwillig boswachter is. Bij zijn pensionering sprak hij de wens uit voor een nieuwe uitkijktoren in natuurgebied Kampina. En zo geschiedde. Wil je meer weten over deze uitkijktoren kijk dan ook op uitkijktorens.nl.

meer informatie

Uitkijktoren bij De Reuselhoeve

Vanaf de uitkijktoren van Natuurpoort de Reuselhoeve heb je een prachtig uitzicht over natuurgebied het Moergestels Broek. En vergaderen kan ook in deze uitkijktoren met maximaal 10 personen. Wil je meer weten over deze uitkijktoren kijk dan ook op uitkijktorens.nl.

meer informatie

Uitkijktoren D’n Flaestoren

De Flaestoren is een uitzichtpunt gelegen in het mooie Esbeek. Acht bomen in combinatie met slanke stalen kolommen vormen de open structuur van de 22 meter hoge Flaestoren.  Eenmaal op het hoogtepunt overzie je het natuurgebied De Flaes en het Goorven en de bossen er omheen.  Mocht je een bezoekje willen brengen aan de Flaestoren vanuit Natuurpoort De Spartelvijver, neem dan de fiets of mountainbike.  Let op: niet gratis, entreeprijs.

Wil je meer weten over deze uitkijktoren kijk dan ook op uitkijktorens.nl.

meer informatie

Uitkijktoren De Nieuwe Brandtoren

‘De Nieuwe Brandtoren’ is een uitkijktoren van 25 meter hoog, die onderdeel uitmaakt van Outdoor Park Reusel en te vinden is bij Natuurpoort De Brandtoren. Op deze plaats middenin de bossen heeft vroeger een brandtoren gestaan, die diende als uitkijkpost voor eventuele bosbranden.

meer informatie

Uitkijktoren de Zuiderklip

Een van de mooiste plekken om te wandelen en vogels te kijken is de Zuiderklip. Er staat een uitkijktoren met een prachtig uitzicht over het uitgestrekte wetland. Het gebied is alleen bereikbaar over water en dat maakt het natuurlijk nog specialer.

Uitkijktoren Herperduin

De uitkijktoren in natuurgebied Herperduin is gebouwd op een 7 meter hoge stuifwal, niet ver van  Speelbos Herperduin. De toren zelf is nog eens 24 meter hoog. Daarmee sta je op 31 meter hoogte. Dat geeft een spectaculair uitzicht! Je ziet zelfs het Provinciehuis in Den Bosch, in het noorden de Wageningse Berg en in het oosten de skyline van Nijmegen. Wil je meer weten over deze uitkijktoren kijk dan ook op uitkijktorens.nl.

meer informatie

Uitkijktoren Pompejus

Trotseer de 129 treden en geniet van het prachtige uitzicht op 25 meter hoogte. Op deze hoogte heb je een uitzicht over de West Brabantse Waterlinie, kijk je tot aan Steenbergen en zie je de bekende Peperbus van Bergen op Zoom. Ook met mistig en regenachtig weer is het uitzicht fameus. Naast een uitkijktoren dient de Pompejus-toren ook als openlucht theater. Wil je meer weten over deze uitkijktoren kijk dan ook op uitkijktorens.nl.

meer informatie