Natuurpoort De Kriekeput – De Maashorst

Locatie: Herpen

Het ideale begin-, rust- en eindpunt van een mooie wandeling of fietstocht door het prachtige natuurgebied de Maashorst is Natuurpoort De Kriekeput – De Maashorst. Ook vind je in de directe omgeving verschillende ruiter- en mountainbikeroutes. Kortom: genoeg ingrediënten voor een heerlijke dag in het groen.

Activiteiten
Fietsen
Kinderen
Mountainbiken
Natuurgebied
Overnachten
Speelbos
Speeltuin
Uitkijktoren
Wandelen
Zwemmen
lijstweergave

Eten en drinken bij
Natuurpoort De Kriekeput – De Maashorst

Bij restaurant de Kriekeput kun je terecht voor een heerlijke lunch of diner met producten uit de streek. De Kriekeput heeft daarnaast een terras, een overdekt én openlucht zwembad en een speeltuin.

Openingstijden: alle dagen vanaf 10.00 uur. Keuken geopend van 12.00 tot 20.00 uur

 

Meer informatie

Te zien en te doen

Bekijk alle activiteiten bij en rondom Natuurpoort De Kriekeput – De Maashorst

Mountainbiken in de Maashorst

Het mountainbikeroutenetwerk van De Maashorst bestaat uit vijf routes met een totale lengte van zo’n 100 kilometer. De routes hebben een aparte kleur en zijn onderling met elkaar verbonden door houten palen met daarop in het zwart het internationale mountainbike-teken.

meer informatie

TOP Natuur Fietsroute Maashorst

De Maashorst is een echt OER gebied. Tijdens deze fietsroute van 45 kilometer ben je van avontuur verzekerd. Zo kom je een urnenveld tegen en het grootste vorstengraf van Nederland. Daarnaast wonen hier verschillende wilde grazers. De boswachter beveelt de route aan: “Verwonder je over bewoningssporen uit een ver verleden en spot de oerbewoners in dit gebied.”
Deze route is ontwikkeld door VisitBrabant Routebureau.

meer informatie

Uitkijktoren Herperduin

De uitkijktoren in natuurgebied Herperduin is gebouwd op een 7 meter hoge stuifwal, niet ver van  Speelbos Herperduin. De toren zelf is nog eens 24 meter hoog. Daarmee sta je op 31 meter hoogte. Dat geeft een spectaculair uitzicht! Je ziet zelfs het Provinciehuis in Den Bosch, in het noorden de Wageningse Berg en in het oosten de skyline van Nijmegen.

meer informatie

Speelbos Herperduin

Vlakbij Natuurpoort De Kriekeput – De Maashorst vind je het Speelbos Herperduin. In het midden van een groot stuk bos, ligt een gigantisch speeltoestel in de vorm van een das. Via vier verschillende poorten kunnen jonge bezoekers (vanaf 6 jaar) op een speelse manier toegang tot het binnenterrein. Er doorheen klimmen, er overheen klauteren of er onderdoor kruipen.. uiteindelijk kom je er wel!

meer informatie

Toegankelijkheid

Voor mensen met een beperking

Uit agenda

Bekijk alle evenementen rondom Natuurpoort De Kriekeput – De Maashorst

Wil je graag meer spieren trainen tijdens het lopen, meer op tempo lopen, je conditie verbeteren en een betere (loop) houding ontwikkelen; begin dan met Nordic Walking. Vanaf 3 lessen kun je de juiste basistechniek al aanleren en je kracht, conditie en soepelheid gaan verbeteren.  De eerstvolgende lessen starten in april / mei en kunnen [...]

meer informatie
31-05-2023