Natuurpoort De Heksenboom

Locatie: Sint Anthonis

Hét startpunt voor een prachtige wandel- of fietstocht door de staatsbossen van Sint-Anthonis, dat is Natuurpoort de Heksenboom. Het aantrekkelijke van Sint Anthonis is dat geen landschap te groot is: bossen, heide, akkers en weilanden wisselen elkaar prachtig af. In het heidegebied de Ullingse Bergen zijn nog enkele stukken zandverstuiving. Door het hele gebied lopen een aantal verharde en onverharde maar goed berijdbare fietsroutes. Voor wandelaars heeft Staatsbosbeheer diverse routes uitgezet.

Activiteiten
Eten & drinken
Fietsen
Natuurgebied
Overnachten
Wandelen
lijstweergave

Eten en drinken bij
Natuurpoort de Heksenboom

Restaurant de Heksenboom, ontworpen als een boerenhoeve, biedt een uitstekende lunch- en dinerkaart. Daarnaast vind je er diverse natuuractiviteiten, zoals een fotospeurtocht, Heksenboomgolf, klootschieten en op stap met een natuurtas.

De Heksenboom is woensdag t/m zaterdag geopend vanaf 11.00 uur en zondag vanaf 10.00 uur.

 

Meer informatie

Te zien en te doen

Bekijk alle activiteiten bij en rondom Natuurpoort de Heksenboom

Boswachterij Sint Anthonis

Een klein gebied, maar de afwisseling had haast niet groter kunnen zijn. Het ene moment loop je hier door een vochtig naaldbomenbos, dan opeens sta je in het volle licht aan de rand van een uitgestrekt heideveld. Kleine boerderijtjes, vennetjes, graslanden en bosranden om eindeloos langs te struinen; wat wil je nog meer?

meer informatie

Kabouterpad de Heksenboom

Loop samen met je (klein)kinderen het Kabouterpad. Dit leuke en leerzame pad van Staatsbosbeheer is speciaal voor kinderen van ca. 3 tot 7 jaar. Voordat de kleintjes er op speurtocht gaan, veranderen ze zelf in kabouters met een puntmuts, rode wangen en een knapzak (te huur bij de Heksenboom). Zo zoeken je (klein)kinderen naar kaboutersporen.

meer informatie

Natuurtas

IVN De Maasvallei heeft samen met Staatsbosbeheer en Restaurant De Heksenboom een gezinsroute uitgezet in het bos. Om deze leuke route te kunnen lopen een is rugtas nodig, verkrijgbaar bij de Heksenboom. In de rugtas zit een routekaartje, een doeboekje met beschrijving van verschillende opdrachten en de materialen daarvoor.

meer informatie

Informatiepunt de Heksenboom

Restaurant de Heksenboom is een officieel informatiepunt in het Land van Cuijk. Niet alleen vertellen de medewerkers je graag over de mooie plekjes in de Staatsbossen van Sint Anthonis, maar zijn ook de bekende fiets- en wandelknooppuntenkaarten er verkrijgbaar.

meer informatie

Toegankelijkheid

Voor mensen met een beperking