Natuurpoort De Heksenboom

Locatie: Sint Anthonis

Hét startpunt voor een prachtige wandel- of fietstocht door de staatsbossen van Sint-Anthonis, dat is Natuurpoort de Heksenboom. Het aantrekkelijke van Sint Anthonis is dat geen landschap te groot is: bossen, heide, akkers en weilanden wisselen elkaar prachtig af. In het heidegebied de Ullingse Bergen zijn nog enkele stukken zandverstuiving. Door het hele gebied lopen een aantal verharde en onverharde maar goed berijdbare fietsroutes. Voor wandelaars heeft Staatsbosbeheer diverse routes uitgezet.

Eten & drinken
Fietsen
Grazers
Natuurgebied
Overnachten
Wandelen
lijstweergave

Eten en drinken bij
Natuurpoort De Heksenboom

Restaurant De Heksenboom, ontworpen als een boerenhoeve, biedt een uitstekende lunch- en dinerkaart. Daarnaast vind je er diverse natuuractiviteiten, zoals een fotospeurtocht, Heksenboomgolf, klootschieten en op stap met een natuurtas.

 

Meer informatie

Te zien en te doen

Bekijk alle activiteiten bij en rondom Natuurpoort de Heksenboom

Staatsbossen van Sint Anthonis

De (Staats)bossen van Sint Anthonis werden aangelegd voor paalhout voor de mijnen in Limburg. De grove den leende zich hier uitstekend voor. Het centrale deel van Sint Anthonis wordt bepaald door de Ullingse Bergen. Het is een fantastisch te ontdekken natuurgebied dat bestaat uit bos, heide en zandverstuivingen. Om de heide te behouden, wordt het terrein begraasd door een kudde van ca. 50 Kempische heideschapen, een ras dat hier van oudsher thuis hoort. Ook vind je hier Schotse Hooglanders, die naast oude en jonge grassen eten zij ook stugge gewassen zoals dorre takken, jonge berkjes en oude heideplanten.

meer informatie

Schotse Hooglanders

De Schotse Hooglander is misschien wel de bekendste verschijning in de Nederlandse natuur. Dit rood-bruine runderras is uitermate zelfredzaam en gemoedelijk en wordt daarom in vele natuurgebieden ingezet ook in de natuurgebieden bij de Brabantse Natuurpoorten:
Natuurpoort Benedensas in natuurgebied Dintelse Gorzen
Natuurpoort BOS & Co in Boswachterij Dorst
Natuurpoort De Heksenboom in de Staatsbossen Sint Anthonis
Natuurpoort De Vresselse Hut in de Vresselse bossen
Natuurpoort Nederheide op de Stippelberg
Natuurpoort Vennenhorst op de Cartierheide

meer informatie

Kabouterpad de Heksenboom

Loop samen met je (klein)kinderen het Kabouterpad. Dit leuke en leerzame pad van Staatsbosbeheer is speciaal voor kinderen van ca. 3 tot 7 jaar. Voordat de kleintjes er op speurtocht gaan, veranderen ze zelf in kabouters met een puntmuts, rode wangen en een knapzak (te huur bij de Heksenboom). Zo zoeken je (klein)kinderen naar kaboutersporen.

meer informatie

Natuurtas

IVN De Maasvallei heeft samen met Staatsbosbeheer en Restaurant De Heksenboom een gezinsroute uitgezet in het bos. Om deze leuke route te kunnen lopen een is rugtas nodig, verkrijgbaar bij de Heksenboom. In de rugtas zit een routekaartje, een doeboekje met beschrijving van verschillende opdrachten en de materialen daarvoor.

meer informatie

Informatiepunt de Heksenboom

Restaurant de Heksenboom is een officieel informatiepunt in het Land van Cuijk. Niet alleen vertellen de medewerkers je graag over de mooie plekjes in de Staatsbossen van Sint Anthonis, maar zijn ook de bekende fiets- en wandelknooppuntenkaarten er verkrijgbaar.

meer informatie

Overnachten bij Natuurpoort De Heksenboom

Achter Natuurpoort De Heksenboom ligt vakantiecentrum De Ullingse Bergen. Het is dé vakantiestek voor mensen die willen genieten van hun welverdiende rust. Je kunt hier heerlijk kamperen. Op De Ullingse Bergen gaat het om recreëren in de natuur, waarbij rust en ruimte het uitgangspunt zijn. ‘Kom luisteren naar de stilte…’

meer informatie

Toegankelijkheid

Voor mensen met een beperking