Nieuws

De laatste nieuwtjes van de Brabantse Natuurpoorten…met zoveel Natuurpoorten is er altijd wel ergens een nieuwtje, we delen ze graag met je hier. We geven geen nieuwsbrief uit, maar houden je via onze website op de hoogte.

Nieuws: Gratis Gezond Natuur Wandelingen bij Natuurpoort de Peel (jun 2024)

Natuurpoort De Peel organiseert elke woensdag vanaf 5 juni gratis Gezond Natuur Wandelingen. Verzamelen  om 14:00 uur bij Natuurpoort De Peel  voor een fijne wandeling van ongeveer een uur onder begeleiding van een enthousiaste vrijwilliger die je informeert over de wonderbaarlijke flora en fauna. Aanmelden hoeft niet – trek je wandelschoenen aan en kom gewoon langs!

meer informatie

Nieuws: Brabantse Natuurpoorten in magazine ‘Op weg door de provincie’ (jun 2024)

In de nieuwste editie van ‘Op weg in de provincie Noord-Brabant’ staat ook een prachtig artikel over de Brabantse Natuurpoorten. Het is een handige en kleurrijke bewaargids en zal vanaf eind juni gratis af te halen zijn bij VVV-kantoren, TIP (toeristische informatiepunten), gemeentehuizen, bibliotheken en Natuurpoorten.

meer informatie

Nieuws: Natuurpoort Kasteel Heeswijk (jun 2024)

Natuurpoort Kasteel Heeswijk heeft met de combinatie museum & brasserie & natuurgebied de sleutel tot succes gevonden. Het aantal bezoekers is stijgende. Over januari-mei zijn er 22.600 museumbezoekers geweest, 36% meer dan in vorig jaar. Ook de brasserie en het landgoed spelen hierin een belangrijke rol. De agenda in www.kasteelheeswijk.nl heeft steeds weer nieuwe activiteiten te melden.

meer informatie

Nieuws: Natuurpoorten in Brabeau lente-editie 2024 (mrt 2024)

Iedere editie vind je een inspirerend artikel over een natuurgebied met de daarin aanwezige Natuurpoorten. Je vindt hier fiets- of wandelroutes. Deze lente-editie kan je meer lezen over de ‘Smokkelroutes van de Cartierheide’ waarbij de Natuurpoort De Brandtoren, Natuurpoort TerSpegelt en Natuurpoort De Negende Zaeligheyt centraal staan.

meer informatie

Nieuws: Nieuwe Natuurpoort in het Land van Cuijk (mrt 2024)

Natuurpoort De Bungelaer is de sleutel tot recreëren in immens Plassengebied. Een nieuwe ‘toegangspoort’ tot heel veel natuur en recreatie op en bij de Kraaijenbergse Plassen is dinsdag 12 maart officieel geopend. Bij hotel-restaurant De Bungelaer in Beers markeert een stalen sleutel symbolisch de toegang tot dit gebied.

meer informatie

Nieuws: Heide in Bloei (aug 2023)

Dit jaar staat de heide al vroeg in bloei staat en dus kleuren de natuurgebieden met heide rondom de Brabantse Natuurpoorten paars. Het is NU de perfecte tijd voor een wandeling, fietstocht of te paard vanaf één van de Natuurpoorten. Het levert schitterende plaatjes op met ongelofelijk veel verschillende tinten paars. We hebben een groot aantal heidegebieden die bij een Brabantse Natuurpoort liggen voor je op een rijtje gezet. 📸 Rob van Verduijn – Strabrechtse Heide

meer informatie

Nieuws: Natuurpoort Klein Oisterwijk opent eerste luxe vakantielodges (aug 2023)

Natuurpoort Klein Oisterwijk opent op 28 augustus de eerste 30 woningen van het vakantiepark. In de komende jaren zullen er nieuwe, duurzame en luxe vakantielodges worden gerealiseerd. Voor de gasten zal Natuurpoort Klein Oisterwijk de poort zijn tot de prachtige natuur.

meer informatie

Nieuws: Natuurpoort Oirschot plaatst sleutel (jul 2023)

De Natuurpoortsleutel is geplaatst bij De Vrolijke Jager, nu zijn ze officieel Natuurpoort Oirschot en onderdeel van het netwerk van Brabantse Natuurpoorten!!! Ze hebben al verschillende routes voor jullie uitgezet. Deze zijn verkrijgbaar in de herberg. Komen jullie snel een wandeling maken? In november gaan we de Natuurpoort Oirschot officieel openen.
meer informatie