Met de hond

Op alle van de Brabantse Natuurpoorten ben je welkom met je hond. We hebben een aantal bijzondere mogelijkheden voor je op een rijtje gezet. Heb je tips of een leuke ervaring met je hond bij een Natuurpoort, laat het ons dan weten?!

Lobbes bij de Natuurpoorten

In 2022 ontstond bij Anke, het baasje van Lobbes, het idee om in 2023 elke maand een bezoek te brengen aan een Brabantse Natuurpoort samen met mijn hond Løbbes. Waarom? Om een leuk doel te hebben en nieuwe natuurgebieden te ontdekken. Wij gaan sleutels verzamelen en mooie avonturen in de natuur beleven, door elke maand een andere Brabantse Natuurpoort te bezoeken. 

downloaden

Natuurpoort De Biesbosch-DOCKS Vissershang met de hond

Bij Natuurpoort De Biesbosch-DOCKS Vissershang is je hond buiten op het terras welkom. Er is ook een hondencafé met vers water.

Natuurpoort Oirschot met de hond

Bij Natuurpoort Oirschot is je hond zowel binnen als buiten op het terras welkom. De twee honden van de eigenaren zelf lopen ook rond. Foto: Lobbes Avonturen

Hondenlosloopgebied Natuurpoort De Kriekeput-De Maashorst

Een deel van natuurgebied Herperduin, in de volksmond vaak de Herpse bossen genoemd, is losloopgebied. Dit bevindt zich tussen de Berghemseweg, Schaijkseweg, Sint Annastraat en de Vogelenzang en wordt met borden aangegeven. Zie ook deze kaart. Parkeren kan bij de Natuurpoort De Kriekeput – De Maashorst.

meer informatie

Hondenlosloopgebied Strabrechtse Heide

Op de ‘Snuffelroute’ over de Strabrechtse Heide mag je hond los. Je wandelt hier over de grootste aaneengesloten heide van Brabant. De Snuffelroute ligt op 2,5 km lopen vanaf Natuurpoort De Plaetse en op 7,5 km van Natuurpoort Vennenhorst (je zou hier met de fiets of auto naar het startpunt kunnen gaan).
meer informatie

Hondenloslooproute Natuurpoort Visdonk

Een heerlijke route van 3,5 km waar je hond los mag lopen (dit geldt ook voor de Kattevendreef). Loop vanaf Natuurpoort Visdonk naar Brasserie T-huis. Loop rechtsom het gebouw heen en je ziet rechts de loslooproute beginnen.