Natuurpoort Visdonk

Locatie: Roosendaal

Op een steenworp van Roosendaal gelegen is Natuurpoort Visdonk een perfect startpunt voor een heerlijke fiets- of wandeltocht door Landgoed Visdonk. Zoek de rust en de ruimte bij het Rozenven, leer meer over de natuur langs het Natuurleerpad of stippel zelf je route uit. Geniet onderweg van de vergezichten over de akkers, speur naar spechten in het bos en met wat geluk sta je zomaar oog in oog met een ree. Geniet na een stevige tocht van koffie of een lunch met streekgerechten bij Brasserie Lodge Visdonk of het T-Huis.

Activiteiten
Eten & drinken
Fietsen
Natuurgebied
Wandelen
lijstweergave

Eten en drinken bij
Natuurpoort Visdonk

Start of eindig je wandeling of fietstocht met een heerlijke lunch of diner op de sfeervolle (verwarmde) veranda of binnen bij de haard bij Brasserie Lodge Visdonk. Het uitzicht op Landgoed Visdonk is er prachtig.

Dinsdag t/m zondag geopend vanaf 12.00 uur.

 

Meer informatie

Te zien en te doen

Bekijk alle activiteiten bij en rondom Natuurpoort Visdonk

Landgoed Visdonk

Zo dicht bij de stad en toch ver weg van alle drukte, dat is Landgoed Visdonk. In dit prachtig stuk afwisselende natuur vind je heide, bos, vennen, maar ook restanten van een rijke turfhistorie. In 1449 werd de Elderse Turfvaart gegraven, die nog steeds te zien is bij de Visdonkseweg en de Boswachtersdreef. In de 17e eeuw stond hier een hoeve met de naam Visdonk en de huidige lanen en paden herinneren nog aan het latere landgoed. Natuurmonumenten beschermt en beheert het gebied sinds 2010.

meer informatie

Het Rozenven

Het Rozenven vormt een prachtig rustpunt op Landgoed Visdonk. Vanaf de steiger en het vlonderpad kun je dagdromen en uitkijken over het water. Rond het ven vind je opvallende planten en bloemen als het veenpluis en de zeldzame klokjesgentiaan.

meer informatie

Mountainbiken Natuurpoort Visdonk

Bij Natuurpoort Visdonk start een mooie mountainbikeroute, ideaal voor beginners. Voor de meer ervaren mtb-ers is het weer een goede warming up om daarna door te steken naar bijvoorbeeld de Rucphense Bossen en de route in lengte te verdubbelen.

meer informatie

Toegankelijkheid

Voor mensen met een beperking