Natuurpoort De Vresselse Hut

Locatie: Sint-Oedenrode

Hét startpunt voor een prachtige wandel- of fietstocht in het schilderachtige Dommeldal of het rustieke groen van het Vresselse Bos, dat is Natuurpoort de Vresselse Hut. De mountainbikeroute rondom de Vresselse Hut is een begrip in de regio en rondom de vennen in het Vresselse Bos is het prachtig wandelen.

Eten & drinken
Fietsen
Grazers
Groepen
Met kinderen
Natuurgebied
Wandelen
lijstweergave

Eten en drinken bij
Natuurpoort De Vresselse Hut

Bij de Vresselse Hut ben je van harte welkom voor een hapje of drankje op één van de twee terrassen. Met zes kegelbanen valt ook binnen genoeg te beleven.

Openingstijden:
Maan- en dinsdag gesloten
Check de website voor de meest actuele openingstijden.

 

Meer informatie

Te zien en te doen

Bekijk alle activiteiten bij en rondom Natuurpoort de Vresselse Hut

Vresselse Bos

Amper een eeuw geleden bestond dit bos nog uit heide, zandverstuivingen en een paar vennen. Omdat de boeren veel last hadden van het stuivend zand, besloten ze de grond te bebossen. Zo ontstond het Vresselse Bos (ook wel Vresselsbos), een 250 hectare groot bosgebied dat nu in handen is van Staatsbosbeheer. Midden in het bos ligt een natuurlijk ven, de Hazenputten.

meer informatie

Het Groene Woud

Deze Natuurpoort is gelegen in Nationaal Landschap Het Groene Woud, het gebied van 35.000 hectare binnen de stedendriehoek ‘s-Hertogenbosch-Eindhoven- Tilburg. Landbouw, recreatie en natuur zijn er in balans. Het Groene Woud is mooi, rustig en verrassend. Ontdek het zelf!

meer informatie

Schotse Hooglanders

De Schotse Hooglander is misschien wel de bekendste verschijning in de Nederlandse natuur. Dit rood-bruine runderras is uitermate zelfredzaam en gemoedelijk en wordt daarom in vele natuurgebieden ingezet ook in de natuurgebieden bij de Brabantse Natuurpoorten:
Natuurpoort Benedensas in natuurgebied Dintelse Gorzen
Natuurpoort BOS & Co in Boswachterij Dorst
Natuurpoort De Heksenboom in de Staatsbossen Sint Anthonis
Natuurpoort De Vresselse Hut in de Vresselse bossen
Natuurpoort Nederheide op de Stippelberg
Natuurpoort Vennenhorst op de Cartierheide

meer informatie

Toegankelijkheid

Voor mensen met een beperking

Uit agenda

Bekijk alle evenementen rondom Natuurpoort De Vresselse Hut

Van 5 t/m 7 juli gaat weer een nieuwe editie van het Plattelandsfestival plaatsvinden. Dit een een leuk evenement voor jong en oud. Sinds 1987 organiseert de Klassieke Landbouw Werktuigen vereniging dit festival elk jaar. Het is een oldtimerevenement met oude tractoren, stationaire motoren en machines, vrachtwagens en woonwagens. Ook zijn er demonstraties dorsen en hooien, [...]

meer informatie
Eerst volgende datum:
05-07-2024