Natuurpoort Kasteel Heeswijk

Locatie: Heeswijk Dinther

Gelegen in de bosrijke omgeving van het stroomdal van de rivier de Aa is Natuurpoort Kasteel Heeswijk een ideaal startpunt voor een wandeling of fietstocht. Het kasteel ligt er al zo’n 1000 jaar, lange tijd als een onneembare vesting aan de Aa, te midden van moerassen. Vanaf het kasteel zijn mooie wandelingen te maken door de bossen, de lanen en velden van het landgoed. De kasteelgracht is het leefgebied van de kasteelkarpers en de zwarte zwanen. Ook het ijsvogeltje is een vaste gast. Bij de Barones geniet je van koffie, lunch of een drankje.

Activiteiten
Cultuurhistorie
Eten & drinken
Fietsen
Natuurgebied
Uitkijktoren
Varen
Wandelen
lijstweergave

Eten en drinken bij
Natuurpoort Kasteel Heeswijk

Bij de Barones, in het koetshuis van Kasteel Heeswijk, is dé plek voor een hapje of een drankje in een prachtige historische omgeving. Geniet er van koffie met luxe gebak, een lunch met kasteelgemaakte ingrediënten of een drankje van de bier- en wijnkaart. Het terras biedt uitzicht op de kasteeltuin en de monumentale hoofdgebouwen.

Kasteel Heeswijk

Kasteel Heeswijk weerspiegelt bijna duizend jaar macht, trots en cultuur van de Brabantse elite. Het topmonument oogt majestueus in de prachtige omgeving van het stroomgebied van de Aa en de Leijgraaf. Het kasteel en de kasteeltuin zijn open voor publiek, raadpleeg de website www.kasteelheeswijk.nl voor de actuele openingstijden, tarieven en agenda.

Meer informatie

Te zien en te doen

Bekijk alle activiteiten bij en rondom Natuurpoort Kasteel Heeswijk

Landgoed Heeswijk

Kasteel Heeswijk ligt al zo’n 1000 jaar op het gelijknamige landgoed als een onneembare vesting aan de kleine rivieren de Aa en de Leijgraaf, te midden van moerassen. Op het landgoed lijkt de historie weer tot leven te komen. De monumentale lanen zijn versierd met eveneens monumentale ornamenten en hekwerken De ijsvogel is een vaste gast aan de kasteelgracht en in de Aa vinden de libelle en de weidebeekjuffer hun thuis.

meer informatie

Bij de Barones

Bij de Barones in Het Koetshuis van Kasteel Heeswijk is dé plek voor bezoekers van het kasteel en landgoed om te genieten van koffie, lunch of drankje in een prachtige historische omgeving!

Bij de Barones wordt iedere gast een levensgenieter, of u nu voor koffie, lunch, drankje of Brabantse lekkernij komt. Geniet van koffie met luxe gebak, lunch met kasteelgemaakte ingrediënten of een drankje van de bier- en wijnkaart. Bij de Barones is een prachtige plek om te vertoeven! Het terras geeft uitzicht op de kasteeltuin en de monumentale hoofdgebouwen.

Openingstijden: dinsdag t/m zondag 11.00 – 17.00 uur

meer informatie

Looz Corswarem Hoeve

Op het terrein van Landgoed Heeswijk ligt de Looz Corswarem Hoeve, genoemd naar de moeder van de laatste baron van Kasteel Heeswijk. Deze voormalige boerderij is momenteel een groepsaccommodatie en sinds vijf jaar een leer-werk (zorg)boerderij. Voor fietsers en wandelaars is er een heerlijk terras in het groen. Clienten van de leer-werk boerderij serveren er koffie of thee en regelamtig verse appeltaart of cake. Er is een (rolstoel toegankelijk) toilet. Het buitenterras is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 15.00 uur. Op 21 juni 2018 is er een nieuw rolstoelpad geopend, dat ook aansluit op de Looz Corswarem Hoeve.

meer informatie

Kilsdonkse Molen

Oorspronkelijk bestaande uit twee watermolens, is de Kilsdonkse Molen, gelegen op zo’n 4 kilometer van Kasteel Heeswijk, al vanaf de 14e eeuw belangrijk geweest voor de waterhuishouding in het stroomdal van de rivier de Aa. Later pas ontstond de combinatie tussen de korenwatervluchtmolen en de watergedreven oliemolen, die het bouwwerk in Europa zo uniek in zijn soort maakt. Een ideale gelegenheid om je bezoek aan Kasteel Heeswijk met De Kilsdonkse Molen te combineren is middels een vaartocht over de Aa met fluistersloep “de Watervlucht”.

meer informatie

Abdij van Berne

Deze abdij van de orde der Norbertijnen is de langst bestaande kloostergemeenschap van Nederland en kent vanaf 1134 een bewogen geschiedenis. Een twintigtal broeders houdt de Augustijnse spiritualiteit levend. In de abdij zijn gastenverblijven, cursussen, een boekhandel en sinds kort een bierproeverij met het enige Nederlandse Norbertijner bier. Dagelijks om 14.00u start vanuit het Proeflokaal de Bierrondleiding.

meer informatie

De Meierijsche Museumboerderij

De Meierijsche Museumboerderij verbeeldt het boerenleven tussen 1910 en 1930 op het arme Brabantse platteland. Het lijkt, alsof je weer in die tijd bent als je door de voordeur bent binnengestapt en het knapperende vuur in “den herd” ziet. De museumcollectie bevat een complete en levensechte huishouding met betrekking tot leven, wonen en werken op de schrale zandgrond in de Meierij van Den Bosch.

meer informatie

Toegankelijkheid

Voor mensen met een beperking

Uit agenda

Bekijk alle evenementen rondom Natuurpoort Kasteel Heeswijk

HISTORISCHE LANEN Landgoed rondleidingWandel je mee op zondagochtend met de gids over het landgoed? De landgoed rondleiding gaat langs de prachtige burcht, langs boerderijen die vroeger eigendom waren van de baron, toont de voormalige tuinen en kassen, de dienstwoningen en het herstelde landschap. De lanen, de meanderende Aa, Motteburcht De Heeskijk. De gids vertelt over [...]

meer informatie
Eerst volgende datum:
02-10-2022

HELP, DE KONING KOMT LOGEREN! 4 - 7 jaar Heb je het al gehoord? De koning komt logeren!  En niet zomaar een koning, het is Lodewijk de Veertiende, de Zonnekoning. Laten we samen kijken of het kasteel al helemaal klaar is voor deze logeerpartij. Wil je zelf ook voelen hoe het is om Koning te zijn? [...]

meer informatie
Eerst volgende datum:
22-10-2022

Schud je veren deze herfstvakantie en leer schrijven met een echte ganzenveer!Eeuwenlang werd er op het kasteel geschreven met veren en inkt. In de kasteelkelder leer je hoe je met een veer inkt oppakken. En dan is het de kunst om op kasteelpapier mooie letters te kunnen schrijven.Wil je een geheime brief maken? Dan word [...]

meer informatie
Eerst volgende datum:
25-10-2022

De Verhalenketel is terug in de Herfstvakantie! Kom deze Herfstvakantie weer luisteren naar de Verhalen van Kok en zijn Verhalenketel. Kok leert je alles wat je moet weten als er een koning komt logeren! En weet je waarom Kok eigenlijk kok heet? Of wie zijn vrienden zijn op het kasteel? Kom gezellig luisteren en Kok [...]

meer informatie
Eerst volgende datum:
21-10-2022