Natuurpoort Nemerlaer

Locatie: Haaren

Natuurpoort Nemerlaer is hét startpunt voor een prachtige wandel- of fietstocht door Landgoed Nemerlaer, de Kampina of de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Een kasteel, statige lanen, flink wat stromend water, dat is Landgoed Nemerlaer. Droom weg op het intieme historische landgoed of in de Kampina, aan de rand van één van de vele vennen en zwerf door groenrijke bossen, langs slingerende beken en kleurrijke heidevelden.

Erfgoed
Eten & drinken
Fietsen
Natuurgebied
Wandelen
lijstweergave

Eten en drinken bij
Natuurpoort Nemelaer

Pannenkoekenhuis Belveren is al jarenlang een begrip in de regio, met meer dan 290 verschillende soorten pannenkoeken op de kaart. Van zoet tot hartig, bij Belveren vind je altijd de pannenkoek die je lekker vindt. Ook voor een uitsmijter of broodje ben je bij Belveren aan het juiste adres. Ontdek ook de diverse arrangementen van Belveren.

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 19.00 uur.

 

Meer informatie

Te zien en te doen

Bekijk alle activiteiten bij en rondom Natuurpoort Nemerlaer

Landgoed Nemerlaer

Een kasteel, statige lanen, flink wat stromend water, dat is Landgoed Nemerlaer. Het landgoed, in bezit en beheer van Brabants Landschap, verleent haar naam aan de Nemer, de beek die door het gebied stroomt. Op het landgoed is van alles te zien. Zoals architectuur; het kasteel is verbouwd in de stijl van de neogotiek. Of natuur; rond het kasteel broeden kleine bonte spechten en wielewalen. Oisterwijk in Beeld maakte enkele filmpjes over het landgoed en het kasteel en een ware film ‘De verborgen verhalen van Nemerlaer’.

meer informatie

Beeldven

Het Beeldven heette oorspronkelijk het Gagelrijsven. De jonkheer van het kasteel liet hier zijn grafkelder met klassieke beelden als bewakers bouwen. Vanaf dan heet dit ven het Beeldven. Maar men noemt dit ven in Haaren ook wel ‘Het Koepeltje’, omdat hier vroeger op een eilandje een theehuis stond.

meer informatie

De Kampina

De Kampina is met haar afwisselend droge en natte heide, bossen, beken en vennen een natuurgebied met een verrassend afwisselend landschap en één van de meest waardevolle heidegebieden van ons land. Het hele jaar door grazen er kuddes runderen of IJslandse paarden.

meer informatie

Oisterwijkse Bossen en Vennen

In de Oisterwijkse Bossen kun je heerlijk fietsen en wandelen door het bos en langs de vele vennen, die elk seizoen bijzonder zijn! Ontdek de vele paadjes en speur naar spechten en reeën. De vele vennen in dit prachtige natuurgebied stammen uit de laatste ijstijd en zijn meestal gevormd door de wind. Het voedselrijke gebied maakt het een waar vogelparadijs.

meer informatie

Kasteel Nemerlaer

Het kasteel in neostijl dateert van ± 1880. Het was een cadeautje van de eerste commissaris van de koning(in) in Noord-Brabant aan zijn zoon Donatus, die kinderloos stierf. Om zijn familie te pesten bepaalde hij bij testament dat het kasteel tot 1963 onbewoond moest blijven. Een jaar later verwierf Brabants Landschap het landgoed en kasteel. Het laatste werd in beheer gegeven bij Stichting Kasteel Nemerlaer. Oisterwijk in Beeld heeft een prachtig filmpje over het kasteel gemaakt. Het kasteel heeft ook een eigen kookboek met verhalen en recepten uit de keuken van Kasteel Nemerlaer.

meer informatie

Toegankelijkheid

Voor mensen met een beperking

Uit agenda

Bekijk alle evenementen rondom Natuurpoort Nemerlaer

Jeugdcircus Il Grigio uit het Brabantse Haaren is één van de oudste jeugdcircussen van Nederland. Van 13 juli tot en met 28 juli verzorgt Il Grigio elke dag een bijzondere show. Ruim 60 artiesten oefenen met hulp van veel vrijwilligers het hele jaar door om in de zomer een spectaculaire circusshow te presenteren. Ze zijn [...]

meer informatie
Eerst volgende datum:
13-07-2024

Binnen de gemeente Oisterwijk trapt Haaren af met een sprankelende kermis. Van 16 juni tot en met 20 juni kun je hier genieten van een verscheidenheid aan attracties en kraampjes. De kermis in Haaren belooft plezier voor jong en oud. Er staan leuke attracties klaar om je te vermaken en kraampjes vol lekkernijen om van [...]

meer informatie
Eerst volgende datum:
14-06-2024

Goede muziek, heerlijk eten en veel inspiratie voor gezond en duurzaam voedsel in een prachtige tuinderij, dát is de basis voor Food Festival de Es: een heerlijk relaxt tuinfeestje tussen de groentebedden van Tuinderij de Es in Haaren. Diverse food ondernemers presenteren hun lekkerste hapjes op basis van de biologische groente van de tuinderij en [...]

meer informatie
23-06-2024

Wie komen die lekkere hapjes maken? onder anderen: Vaderland uit Nederwetten met chef Joep Brekelmans laat zich inspireren door de groente die dan op het land staat Sananas, uit Haaren, met een groentetortilla Natuurlijk Creperie uit Tilburg met de lekkerste crepes en wafels Culina Flamma met hun flinterdunne pizzas uit de houtoven Groene Kost uit [...]

meer informatie
23-06-2024