Natuurpoort Nemerlaer

Locatie: Haaren

Natuurpoort Nemerlaer is hét startpunt voor een prachtige wandel- of fietstocht door Landgoed Nemerlaer, de Kampina of de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Een kasteel, statige lanen, flink wat stromend water, dat is Landgoed Nemerlaer. Droom weg op het intieme historische landgoed of in de Kampina, aan de rand van één van de vele vennen en zwerf door groenrijke bossen, langs slingerende beken en kleurrijke heidevelden.

Activiteiten
Cultuurhistorie
Eten & drinken
Fietsen
Natuurgebied
Wandelen
lijstweergave

Eten en drinken bij
Natuurpoort Nemelaer

Pannekoekenhuis Belveren is al jarenlang een begrip in de regio, met meer dan 290 verschillende soorten pannenkoeken op de kaart. Van zoet tot hartig, bij Belveren vind je altijd de pannenkoek die je lekker vindt. Ook voor een uitsmijter of broodje ben je bij Belveren aan het juiste adres. Ontdek ook de diverse arrangementen van Belveren.

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 19.00 uur.

 

Meer informatie

Te zien en te doen

Bekijk alle activiteiten bij en rondom Natuurpoort Nemerlaer

Fietsen Natuurpoorten Oisterwijk

Tijdens de Oisterwijkse Terrassenroute kom je maar liefst langs 3 natuurpoorten in Oisterwijk: Natuurpoort Klein Oisterwijk, Natuurpoort Bezoekerscentrum Oisterwijk en Natuurpoort Nemelaer.

meer informatie

Kasteel Nemerlaer

Het kasteel in neostijl dateert van ± 1880. Het was een cadeautje van de eerste commissaris van de koning(in) in Noord-Brabant aan zijn zoon Donatus, die kinderloos stierf. Om zijn familie te pesten bepaalde hij bij testament dat het kasteel tot 1963 onbewoond moest blijven. Een jaar later verwierf Brabants Landschap het landgoed en kasteel. Het laatste werd in beheer gegeven bij Stichting Kasteel Nemerlaer.

meer informatie

Souterrain de Twaalf Trappisten

Souterrain de Twaalf Trappisten vindt u op de begane grond van kasteel Nemerlaer in Haaren. Hier bent u van harte welkom voor een hapje en een drankje al zittend bij het haardvuur in de openhaardkamer, ridderzaal, in de gewelvenkamer of op het prachtige terras, waar u kunt genieten van de kasteeltuin. Kinderen kunnen zich hier verkleden als prinsessen en ridders. Maandag en dinsdag gesloten.

meer informatie

Toegankelijkheid

Voor mensen met een beperking

Uit agenda

Bekijk alle evenementen rondom Natuurpoort Nemerlaer

In een relaxte sfeer genieten van (h)eerlijke lekkernijen. We vieren het leven. Gezond, lekker en met een lage footprint. Op zondag 10 juli 2022 op Tuinderij De Es in Haaren.

meer informatie
10-07-2022

Een feest voor alle zintuigen. Vier de overvloedige groenteoogst van augustus en proef het eten op de plek waar het groeit; tussen de groentebedden en in de kas van de idyllische tuinderij. Jorn verrast je met smaken van het seizoen en laat je diverse bereidingen proeven van de groenten van het land. Tijdens het viergangendiner [...]

meer informatie
27-08-2022

We bereiden de maaltijd samen; we starten met een koffie of een drankje en een amuse. Rond 12.30 uur een rondgang door de tuinderij. Alle gasten geven samen vorm aan de feestelijke maaltijd door elkaar te inspireren en samen te koken. Onze boerderijwinkel wordt even voorraadkast voor eventuele extra ingrediënten. En het daarna uiteraard op [...]

meer informatie
14-08-2022