Natuurpoort De Reuselhoeve

Locatie: Moergestel

Hét startpunt voor een prachtige wandel- of fietstocht door het Land van de Hilver. Het land van schitterende afwisselende natuurgebieden, zoals de Hilver en Oisterwijkse Bossen en Vennen. En het land van zeven bourgondische dorpskernen, zoals Oisterwijk en Hilvarenbeek. Een gebied met een vaak guitig verleden, te beleven in de vele musea, monumentale panden en bij de gastvrije inwoners die dit nog uitstralen. Maar ontdek vooral ook de Reuselhoeve. Bij de Reuselhoeve beleef je de natuur vanaf de grond, in de lucht en op het water!

Bij de kachel
Eten & drinken
Feestlocatie in 't groen
Fietsen
Klimpark
Met kinderen
Natuurgebied
Natuurmonumenten
Uitkijktoren
Varen
Vergaderen in 't groen
Vogelspotten
Wandelen
Water
lijstweergave

De Reuselhoeve

Voor avontuur, rust én ‘vergaderen in het groen’ ben je hier aan het juiste adres. Vanaf de uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht over natuurgebied het Moergestels Broek. Of wat te denken van een klimparcours tussen de bomen of kanovaren over de Reusel? Je bent ook van harte welkom voor een hapje van onze kaart of een lekker speciaalbier van onze huisbrouwerij ReuZ. Voor onze actuele openingstijden check onze website.

 

Meer informatie

Te zien en te doen

Bekijk alle activiteiten bij en rondom Natuurpoort de Reuselhoeve

Moergestels Broek

Vanaf de uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht op de Gement en het Moergestels Broek, waar een prachtige wandelroute van 4,8 km loopt. Samen met lokale boeren werken Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten hier aan de verbetering van de natuur. Het is het ­belangrijkste broedgebied voor de grutto in Brabant en een kraamkamer voor hazen en reeën. 

meer informatie

De Reusel

De Reuselhoeve is vernoemd naar deze beek die stroomt vanaf het dorp Reusel, via Landgoed de Utrecht tot aan Oisterwijk. De kilometerslange struin- en slingerpaden bieden prachtige wandelmogelijkheden langs het kronkelende riviertje. Ontdek de meanderende beek ook eens per kano vanaf de Reuselhoeve.

meer informatie

Kanoën bij Natuurpoort De Reuselhoeve

Over het kronkelende riviertje de Reusel vaar je met je kano door het grootste weidevogelgebied van Noord-Brabant, afgewisseld met de natuur van de Oisterwijkse bossen en vennen. Onderweg kom je van alles tegen. Misschien dobbert er een fuut op het water met babyfuutjes op de rug? Of zie je een grutto vliegen, de beschermde nationale vogel van Nederland. Kanovaren door het unieke natuurgebied bij de Reuselhoeve natuurgebieden is voor iedereen een bijzondere belevenis.

meer informatie

Klimpark de Reuselhoeve

Test je klim-skills in het Klim-Slim Parcours van Natuurpoort de Reuselhoeve. Er zijn moeilijke en makkelijke klimobstakels, je kiest je eigen route.
De minimale lengte voor het Klim-Slim Parcours is 1.30 meter, leeftijd vanaf 8-9 jaar.

meer informatie

Fietsroutes vanuit Natuurpoort De Reuselhoeve

Stap op je fiets en ga op pad. Natuurpoort De Reuselhoeve is hét startpunt voor prachtige fietstochten. We hebben enkele fietsroutes voor je geselecteerd.

meer informatie

Wandelroutes vanuit Natuurpoort De Reuselhoeve

Trek je wandelschoenen aan en ga op pad. Natuurpoort De Reuselhoeve is hét startpunt voor prachtige wandeltochten. We hebben enkele wandelroutes voor je geselecteerd.

meer informatie

Uitkijktoren bij De Reuselhoeve

Vanaf de uitkijktoren van Natuurpoort de Reuselhoeve heb je een prachtig uitzicht over natuurgebied het Moergestels Broek. En vergaderen kan ook in deze uitkijktoren met maximaal 10 personen. Wil je meer weten over deze uitkijktoren kijk dan ook op uitkijktorens.nl.

meer informatie

De Weidehoeve – vergaderen in ’t groen

Het gaat hier niet om een standaard vergadering waar je een zaaltje voor boekt. Nee, bij de Weidehoeve doe je inspirerend vergaderen. Het start al bij de omgeving en de boerderij in het prachtige natuurgebied het Moergestels Broek. Ga je als je een zaaltje boekt, tussen de middag even een blokje om in het kantorenpark of het industrieterrein? Bij de Weidehoeve trek je gewoon het grootste weidevogelgebied van Brabant in.Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om actief aan de slag te gaan buiten bij de Reuselhoeve! Om zo samen even een break in te lassen of juist de dag actief en fris te beginnen.

meer informatie

Toegankelijkheid

Voor mensen met een beperking