Natuurpoort De Brandtoren

Locatie: Reusel

Natuurpoort de Brandtoren is hét startpunt voor een wandeling of fietstocht door de Peelse Heide. Bekijk direct dit gebied vol heide en vennen op de ‘De Nieuwe Brandtoren’; een uitkijktoren van 25 meter hoog, die onderdeel uitmaakt van Outdoor Park Reusel. Bij Taverne D’n Ouwe Brandtoren kun je terecht voor een hapje of een drankje. Voor actievelingen is er een outdoorpark en een trimbaan en voor avontuurlijke kinderen het ‘Keimennekespad’ en de ‘Escaperoom’. Ontdek ook de prachtige bijentuin met insectenmuur.

Activiteiten
Fietsen
Kinderen
Klimpark
Mountainbiken
Natuurgebied
Speeltuin
Wandelen
lijstweergave

Eten en drinken
bij Natuurpoort de Brandtoren

Op het grote terras van Taverne d’n ouwe Brandtoren is het genieten van een kopje koffie, één van de 40 speciaal bieren of een heerlijke lunch. Voor kinderen is er een speeltuin.

Klik hier voor de openingstijden.

 

Meer informatie

Te zien en te doen

Bekijk alle activiteiten bij en rondom Natuurpoort de Brandtoren

Themafietsfoute Zwarte Kaat

Al generaties wordt in grensregio De Kempen in Brabant het spannende verhaal verteld van Zwarte Kaat, de ‘Heks van Hellenende’. Vroeger maakte zij De Kempen onveilig, nu zit ze verstopt in de prachtige natuur. Deze knooppuntfietsroute van 36 kilometer leidt je langs haar geschiedenis.

meer informatie

Paardrijden in de Kempen

Met eindeloze natuurgebieden, vele zandpaden en de bourgondische gastvrijheid is de Kempen bij uitstek een regio om te gaan paardrijden. Alle informatie over het bewegwijzerde ruiternetwerk met knooppunten, parkeer- en startlocaties en horecapunten vind je op Paardrijdenindekempen.nl.

meer informatie

Bijentuin

Breng ook eens een bezoek aan de bijentuin naast D’n Ouwe Brandtoren. In de vrij toegankelijke tuin, in beheer van bijenhoudersvereniging St. Ambrosius, staan vele planten en struiken waar de bijen nectar en stuifmeel verzamelen.

meer informatie

IJsboerderij Fabor

Hier worden op ambachtelijke wijze de heerlijkste ijsspecialiteiten bereid. van dagverse melk van eigen koeien. Verser kan dus niet!

meer informatie

Natuurpoort De Brandtoren in Brabeau

Natuurpoort De Peel stond in het tijdschrift Brabeau in 2021. Lees alles over ‘wandelen door het Parijs van de Kempen’ en geniet van de Peelse Heide in het hart van de Brabantse Kempen.

downloaden

Toegankelijkheid

Voor mensen met een beperking

Uit agenda

Bekijk alle evenementen rondom Natuurpoort De Brandtoren

We vertrekken vanaf Taverne d'n Ouwe Brandtoren in Reusel. We gaan via de Reuselse Moeren, lopen een stuk langs het kanaal en via natuurgebied De Ronde Putten naar Postel. Na Postel te hebben bezichtigd, de lunch genuttigd en wat uitgerust te hebben lopen we weer terug naar Reusel. Onderweg zal over cultuur, historie en een [...]

meer informatie
01-04-2023