Natuurpoort De Brandtoren

Locatie: Reusel

Natuurpoort de Brandtoren is hét startpunt voor een wandeling of fietstocht door de Peelse Heide. Bekijk direct dit gebied vol heide en vennen op de ‘De Nieuwe Brandtoren’; een uitkijktoren van 26 meter hoog, inclusief een klimwand en tokkelbaan. Bij Taverne D’n Ouwe Brandtoren kun je terecht voor een hapje of een drankje. Voor actievelingen is er een outdoorpark en een trimbaan en voor avontuurlijke kinderen het ‘Keimennekespad’. Ontdek ook de prachtige bijentuin met insectenmuur.

Bij de kachel
Eten & drinken
Fietscafé
Klimpark
Met de hond
Met kinderen
Mountainbiken
Streekproducten
Terras
Trouwlocatie in 't groen
Uitkijktoren
Vergaderen in 't groen
Wandelen
lijstweergave

Eten en drinken
bij Natuurpoort de Brandtoren

Op het grote terras van Taverne d’n ouwe Brandtoren is het genieten van een kopje koffie, één van de ruim 50 speciaal bieren of een heerlijke lunch. Voor kinderen is er een speeltuin.

Klik hier voor de openingstijden.

 

Meer informatie

Te zien en te doen

Bekijk alle activiteiten bij en rondom Natuurpoort de Brandtoren

De Grote & Kleine Cirkel

De cirkels zijn duidelijk in het landschap te herkennen. Het verhaal gaat dat het geïnspireerd is door de lange Champs Elysees en de cirkelvormige Place de la Concorde het Place d’Etoile. Nu loopt de Burg. Willekensdreef uit naar twee cirkels, een kleine en een grote. In de Tweede Wereldoorlog waren ze prachtige oriëntatiepunten voor piloten. Je vindt hier ook de ‘Reuselse Kei’, een 550 miljoen jaar oude zwerfkei en de “Stenen der Zaligheden” een formatie van natuurstenen die de 8 Zaligheden verbeelden.

meer informatie

Peelse Heide

In het Brabantse natuurgebied de Peelse Heide wisselen bos en heide elkaar af en liggen mysterieuze verhalen aan je voeten. De Peelse Heide is onderdeel van de Brabantse Kempen. Vanaf Natuurpoort De Brandtoren, vlakbij de grens met België, ontdek je o.a. geheimzinnige keien en cirkels.

meer informatie

De smokkelroutes van de Cartierheide

Al generaties lang doen verhalen de ronde over legendarische smokkelaars in het grensgebied bij Reusel, Eersel en Bergeijk. Hier ligt ook het prachtige natuurgebied de Cartierheide met maar liefst drie Natuurpoorten: De Negende Zaeligheyt, De Brandtoren en TerSpegelt, waarallerlei spannende wandel- en fietsroutes starten langs de oude smokkelpaden. Download hier het hele artikel uit de Brabeau voorjaar 2024.

meer informatie

Wandelroutes vanuit Natuurpoort De Brandtoren

Trek je wandelschoenen aan en ga op pad. Natuurpoort De Brandtoren is hét startpunt voor prachtige wandeltochten. We hebben enkele wandelroutes voor je geselecteerd.

meer informatie

Paardrijden in de Kempen

Met eindeloze natuurgebieden, vele zandpaden en de bourgondische gastvrijheid is de Kempen bij uitstek een regio om te gaan paardrijden. Alle informatie over het bewegwijzerde ruiternetwerk met knooppunten, parkeer- en startlocaties en horecapunten vind je op Paardrijdenindekempen.nl.

meer informatie

Keimennekespad & -bos

Achter d’n Ouwe Brandtoren ligt het ‘Keimennekesbos’. Kinderen kunnen er van alles doen met keien. Er is een sjoelbak, holle boomstammen om op te mikken, een bochtig avonturenpad (Keimeinnekespad) en er zijn boomstammen om op te balanceren.

meer informatie

Bijentuin

Breng ook eens een bezoek aan de bijentuin naast D’n Ouwe Brandtoren. In de vrij toegankelijke tuin, in beheer van bijenhoudersvereniging St. Ambrosius, staan vele planten en struiken waar de bijen nectar en stuifmeel verzamelen.

meer informatie

Uitkijktoren De Nieuwe Brandtoren

‘De Nieuwe Brandtoren’ is een uitkijktoren van 25 meter hoog, die onderdeel uitmaakt van Outdoor Park Reusel en te vinden is bij Natuurpoort De Brandtoren. Op deze plaats middenin de bossen heeft vroeger een brandtoren gestaan, die diende als uitkijkpost voor eventuele bosbranden.

meer informatie

Natuurpoort De Brandtoren in Brabeau

Natuurpoort De Peel stond in het tijdschrift Brabeau in 2021. Lees alles over ‘wandelen door het Parijs van de Kempen’ en geniet van de Peelse Heide in het hart van de Brabantse Kempen.

downloaden

Toegankelijkheid

Voor mensen met een beperking