Natuurpoort De Roovertsche Leij

Locatie: Goirle

Vanuit hier begint je ontdekkingstocht door ongerepte Brabantse natuur en door het gebied van de Kempische Landgoederen. Deze vijf particuliere landgoederen zijn samen goed voor 4200 hectare natuurschoon, ieder met een eigen uitstraling. Statige landhuizen en boerderijen vormen een verwijzing naar het rijke verleden. Dwars door het gebied slingeren riviertjes, ook wel ‘Leijen’ genoemd, die deze streek, samen met vennen, heide, bossen en charmante dorpjes, zeer afwisselend maken. Te voet, te paard of met de fiets in ieder seizoen!

Eten & drinken
Fietsen
Klimpark
Met kinderen
Natuurgebied
Overnachten
Te paard
Wandelen
lijstweergave

Eten en drinken bij
Natuurpoort De Roovertsche Leij

Genieten van lekker eten & drinken na uw tocht door dit mooie en gevarieerde grensgebied? Daar is De Roovertsche Leij de perfecte locatie voor. Ontdek ook de vele activiteiten die Rocks ’n Rivers in het naastgelegen klim- en avonturenbos te bieden heeft. En heb je aan een dag niet genoeg, dan kun je blijven overnachten in een van de vier B&B kamers.

Zie de website voor de openingstijden:

Meer informatie

Te zien en te doen

Bekijk alle activiteiten bij en rondom Natuurpoort de Roovertsche Leij

Landgoed de Utrecht

Dit prachtige natuurgebied ontleent haar naam aan verzekeringsmaatschappij De Utrecht, nu ASR, die eind 19e eeuw begon met het ontginnen van de uitgestrekte heidevelden. Een monumentale brandtoren met houtvesterswoning is een herinnering aan deze werkzaamheden. De 25 meter hoge uitkijktoren bij het ven ‘de Flaes’ biedt een spectaculaire uitkijk over het gebied.

meer informatie

Klim- en Avonturenbos

Het aangrenzende bos van Gorp en Roovert is de uitvalsbasis van het Klim en Avonturenbos van Rocks ’n Rivers. Je kunt er klimmen tot wel 10 meter hoogte of spannende durfactiviteiten doen zoals, een vrije val van 12 meter. Bovendien bevinden zich in het Klim & Avonturenbos ook rolstoelvriendelijke klimparcoursen waardoor het een belevenis voor iedere bezoeker! Ook kun je mooie, uitdagende en leerzame tochten maken over de landgoederen. Bijvoorbeeld met een GPS of per mountainbike.

meer informatie

Paardrijden in de Kempen

Met eindeloze natuurgebieden, vele zandpaden en de bourgondische gastvrijheid is de Kempen bij uitstek een regio om te gaan paardrijden. Alle informatie over het bewegwijzerde ruiternetwerk met knooppunten, parkeer- en startlocaties en horecapunten vind je op Paardrijdenindekempen.nl.

meer informatie

Overnachten bij Natuurpoort De Roovertsche Leij

Aan één dag bij Natuurpoort De Roovertsche Leij heb je wellicht niet genoeg, dan kun je blijven overnachten! Er zijn vier B&B kamers, twee 2-persoonskamers en twee familiekamers (max. 4 personen). Deze ruime kamers zijn van alle gemakken voorzien en hebben eigen voorzieningen, waaronder een douche en toilet. De kamers zijn strak ingericht en vanuit de ramen heeft u een weids uitzicht over het omliggende landschap. Enerzijds kijkt u uit op de bossen, anderzijds op fruitbomen en weidevelden. Gratis WIFI aanwezig, op alle kamers TV met uitgebreid kanaal programma. De B&B heeft een eigen pantry waar je je ‘s avonds in alle rust kunt terugtrekken.

meer informatie

Toegankelijkheid

Voor mensen met een beperking