Natuurpoort De Negende Zaeligheyt

Locatie: Bergeijk

Gelegen in de Brabantse Kempen en op een steenworp van België is Natuurpoort de Negende Zaeligheyt hét startpunt van een mooie tocht door een prachtige groene grensstreek met een rijke historie. Op de Cartierheide liet Napoleon zijn sporen na en de bossen vormden eeuwenlang het terrein van smokkelaars. Het landschap van de Kempen vertelt verhalen, maar biedt ook een oase van rust. Pak de wandelschoenen of de fiets en maak kennis met het land van de ‘contente mens’.

Bij de kachel
Eten & drinken
Fietsen
Met de hond
Natuurgebied
Overnachten
Wandelen
lijstweergave

Eten en drinken bij
Natuurpoort De Negende Zaeligheyt

In het restaurant wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van streekproducten natuurlijke, gezonde en eerlijke gerechten. Alles wordt vers en met aandacht bereid. Bij Herberg De Negende Zaeligheyt is het Bourgondisch genieten in de natuur! Heerlijk wandelen en fietsen in zo’n mooi gebied als de Witrijt is al bijzonder. Gecombineerd met persoonlijke aandacht van mensen die plezier hebben in hun werk maakt een verblijf bij De Negende Zaeligheyt uniek.

 

Meer informatie

Te zien en te doen

Bekijk alle activiteiten bij en rondom Natuurpoort De Negende Zaeligheyt

De smokkelroutes van de Cartierheide

Al generaties lang doen verhalen de ronde over legendarische smokkelaars in het grensgebied bij Reusel, Eersel en Bergeijk. Hier ligt ook het prachtige natuurgebied de Cartierheide met maar liefst drie Natuurpoorten: De Negende Zaeligheyt, De Brandtoren en TerSpegelt, waarallerlei spannende wandel- en fietsroutes starten langs de oude smokkelpaden. Download hier het hele artikel uit de Brabeau voorjaar 2024.

meer informatie

Paardrijden in de Kempen

Met eindeloze natuurgebieden, vele zandpaden en de bourgondische gastvrijheid is de Kempen bij uitstek een regio om te gaan paardrijden. Alle informatie over het bewegwijzerde ruiternetwerk met knooppunten, parkeer- en startlocaties en horecapunten vind je op Paardrijdenindekempen.nl.

meer informatie

Restaurant De Negende Zaeligheyt

Bij Natuurpoort De Negende Zaeligheyt kan je bij restaurant De Negende Zaeligheyt terecht voor ‘de innerlijke mens’. Een plek waar je kunt genieten van de rust, ruimte en natuur, waarbij gastvrijheid heel belangrijk is. De gerechten worden zoveel mogelijk met streekproducten bereid. Geen poespas, gewoon lekker eten voor een betaalbare prijs. Het is hier Bourgondisch genieten in de natuur!

meer informatie

Overnachten bij Natuurpoort De Negende Zaeligheyt

Bij Natuurpoort de Negende Zaeligheyt kun je kiezen om te overnachten in een natuurhuisje, de Bed & Breakfast, de Zij- of Achterstal, het familiehuis en je kunt er ook terecht op de mini-camping en met de camper. Met of zonder huisdier. De Negende Zaeligheyt is gelegen midden in de bosrijke omgeving bij Bergeijk. Geniet hier van de rust en de stilte.

meer informatie

Toegankelijkheid

Voor mensen met een beperking