Natuurpoort Bezoekerscentrum Oisterwijk

Locatie: Oisterwijk

Begin je dag in de natuur bij Natuurpoort Bezoekerscentrum Oisterwijk. Vanaf hier kun je heerlijk wandelen of fietsen in de Oisterwijkse Bossen en Vennen. En er is nog veel meer te doen. Loop eens binnen bij het prachtige bezoekerscentrum of horeca Groot Speijck, je bent van harte welkom! Voor kinderen en gezinnen is er ook van alles te doen. Kies voor een speurtocht, ontdek de natuur buiten én buiten of vier je kinderfeestje in de natuur! Natuurmonumenten organiseert ook voor volwassenen tal van activiteiten en excursies.

Activiteiten
Eten & drinken
Fietsen
Natuurgebied
Speelbos
Speeltuin
Wandelen
lijstweergave

Eten en drinken bij
Natuurpoort Bezoekerscentrum Oisterwijk

Bij Natuurpoort Bezoekerscentrum Oisterwijk kun je op adem komen met lekker hapje en een drankje in het sfeervolle Groot Speijck. Er is voor iedereen wat te doen. Of je nu wilt wandelen, fietsen, met de kinderen op pad. De boswachters en vrijwilligers informeren je graag over de mogelijkheden.

Kijk op de website voor openingstijden.
Op maandagen gesloten.

 

Meer informatie

Te zien en te doen

Bekijk alle activiteiten bij en rondom Natuurpoort Bezoekerscentrum Oisterwijk

TOP Natuur Wandeling Oisterwijkse Bossen & Vennen

In natuurgebied De Oisterwijkse Bossen en Vennen vind je maar liefst tachtig vennen. Deze wandeling van 9 km voert je van het ene naar het andere ven in een rustgevend en inspirerend gebied. Genieten van een lentezonnetje, een verstild winters ven of de prachtige herfstkleuren van het bos: in welke periode van het jaar je hier ook komt, het is er altijd prachtig. De boswachter beveelt de route aan: “Deze wandelroute laat je genieten van de vele spiegelende vennen omgeven door een sprookjesachtig bos. Door Natuurmonumenten al meer dan 100 jaar beschermd!”

Deze route is ontwikkeld door VisitBrabant Routebureau.

meer informatie

Speelnatuur van OERRR

Bij de speelnatuur van OERRR kunnen kinderen lekker los gaan in een echt bos. Een gedeelte van het bos is ook toegankelijk gemaakt voor kinderen met een beperking, zodat zij samen met hun vriendjes en vriendinnetjes hutten kunnen bouwen en met water kunnen spelen. Voor de allerkleinsten tot 4 jaar is er een apart bosje met een zandbak, en een boomstammenpaadje.

meer informatie

Natuurmonumenten – Bezoekerscentrum Oisterwijk

Gelegen temidden van de Oisterwijkse bossen en vennen vind je het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten waar ze voor je klaar staan om al je vragen te beantwoorden over je bezoek aan de natuur. Of je nu wil wandelen, fietsen, varen, mountainbiken, paardrijden een excursie wilt boeken of de kinderen wilt laten spelen in de speelnatuur van OERRR, ze helpen je graag op weg. Er zijn ook allerlei routes en kaarten verkrijgbaar in de winkel en je leert meer over wat er in de vennen zwemt, bij de aquaria bij de ingang van de winkel.

meer informatie

Word lid van Natuurmonumenten

De prachtige natuur rondom Natuurpoort Bezoekerscentrum Oisterwijk is in eigendom en beheer van Natuurmonumenten. Als je lid wordt van Natuurmonumenten, ondersteun je het werk van deze vereniging voor langere tijd. Daar wordt de natuur beter van – en jij ook. Ook krijg je speciale voordelen. Die zijn er alleen voor leden. Je wordt al lid vanaf € 3,- per maand.

 

Meer informatie

Uit agenda

Bekijk alle evenementen rondom Natuurpoort Bezoekerscentrum Oisterwijk

Kom naar de Oisterwijkse Bossen en Vennen en ga samen op zoek naar sporen van dieren die hier leven. Denk hierbij aan poot afdrukken, schuursporen, vraatsporen, maar ook slaap - en poepsporen kunnen we tijdens deze wandeling tegenkomen. Deze excursie is gericht op volwassenen. Oudere kinderen zijn onder begeleiding van een volwassene welkom.

meer informatie
11-06-2023

Ervaar het donkere bos en kom alles te weten over de bosuil en ander nachtleven in het Oisterwijkse bos.De meest bekende uilenroep is die van de bosuil. Het ‘oehoe’ van het mannetje wordt beantwoord met een ijselijke kreet van het vrouwtje. In de avonduren is de roep van de bosuil extra indringend. Ga dus mee [...]

meer informatie
09-12-2023

 Je wordt rondgeleid over één van de oudste en meest gaaf bewaarde Joodse begraafplaatsen in Nederland. Ruim 200 oude graven 'vertellen' in anderhalf uur over de boeiende geschiedenis en cultuur van de Joden in Oisterwijk. Omstreeks 1730 kwam Salomon Simon als eerste Jood in Oisterwijk wonen. Vanaf die tijd volgden meerdere joodse marskramers, slachters en handelaren. De [...]

meer informatie
Eerst volgende datum:
25-06-2023

In het bos leven een heleboel kleine en bijzondere kriebelbeestjes. Je ziet ze soms niet, maar ze zijn er wel! Samen met de boswachter ga je naar ze op zoek en bekijk je kriebelbeestjes van super dichtbij. Het wordt een leuke middag vol ontdekken die past bij de leeftijd. Natuurlijk laten we alle diertjes ook [...]

meer informatie
03-06-2023