Natuurpoort Bezoekerscentrum Oisterwijk

Locatie: Oisterwijk

Begin je dag in de natuur bij Natuurpoort Bezoekerscentrum Oisterwijk. Vanaf hier kun je heerlijk wandelen of fietsen in de Oisterwijkse Bossen en Vennen. En er is nog veel meer te doen. Loop eens binnen bij het prachtige bezoekerscentrum of horeca Groot Speijck, je bent van harte welkom! Voor kinderen en gezinnen is er ook van alles te doen. Kies voor een speurtocht, ontdek de natuur buiten én buiten of vier je kinderfeestje in de natuur! Natuurmonumenten organiseert ook voor volwassenen tal van activiteiten en excursies.

Activiteiten
Eten & drinken
Fietsen
Natuurgebied
Speelbos
Speeltuin
Wandelen
lijstweergave

Eten en drinken bij
Natuurpoort Bezoekerscentrum Oisterwijk

Bij Natuurpoort Bezoekerscentrum Oisterwijk kun je op adem komen met lekker hapje en een drankje in het sfeervolle Groot Speijck. Er is voor iedereen wat te doen. Of je nu wilt wandelen, fietsen, met de kinderen op pad. De boswachters en vrijwilligers informeren je graag over de mogelijkheden.

Kijk op de website voor openingstijden.
Op maandagen gesloten.

 

Meer informatie

Te zien en te doen

Bekijk alle activiteiten bij en rondom Natuurpoort Bezoekerscentrum Oisterwijk

TOP Natuur Wandeling Oisterwijkse Bossen & Vennen

In natuurgebied De Oisterwijkse Bossen en Vennen vind je maar liefst tachtig vennen. Deze wandeling van 9 km voert je van het ene naar het andere ven in een rustgevend en inspirerend gebied. Genieten van een lentezonnetje, een verstild winters ven of de prachtige herfstkleuren van het bos: in welke periode van het jaar je hier ook komt, het is er altijd prachtig. De boswachter beveelt de route aan: “Deze wandelroute laat je genieten van de vele spiegelende vennen omgeven door een sprookjesachtig bos. Door Natuurmonumenten al meer dan 100 jaar beschermd!”

Deze route is ontwikkeld door VisitBrabant Routebureau.

meer informatie

Fietsen Natuurpoorten Oisterwijk

Tijdens de Oisterwijkse Terrassenroute kom je maar liefst langs 3 Natuurpoorten in Oisterwijk: Natuurpoort Klein Oisterwijk, Natuurpoort Bezoekerscentrum Oisterwijk en Natuurpoort Nemerlaer.

meer informatie

Speelnatuur van OERRR

Bij de speelnatuur van OERRR kunnen kinderen lekker los gaan in een echt bos. Een gedeelte van het bos is ook toegankelijk gemaakt voor kinderen met een beperking, zodat zij samen met hun vriendjes en vriendinnetjes hutten kunnen bouwen en met water kunnen spelen. Voor de allerkleinsten tot 4 jaar is er een apart bosje met een zandbak, en een boomstammenpaadje.

meer informatie

Horeca Groot Speijck

Op ons bosterras aan het Speijckven heerst een ontspannen sfeer. Geniet van een gezonde smoothie bij een verrassend lunchgerecht, terwijl je wordt toegezongen door nieuwsgierige koolmeesjes. Regent het? Kom lekker opwarmen bij de open haard of kruip tegen onze warme knuffelmuur met een perfect gezette latte macchiato en een vers appelgebakje.

meer informatie

Natuurmonumenten – Bezoekerscentrum Oisterwijk

Gelegen temidden van de Oisterwijkse bossen en vennen vind je het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten waar ze voor je klaar staan om al je vragen te beantwoorden over je bezoek aan de natuur. Of je nu wil wandelen, fietsen, varen, mountainbiken, paardrijden een excursie wilt boeken of de kinderen wilt laten spelen in de speelnatuur van OERRR, ze helpen je graag op weg. Er zijn ook allerlei routes en kaarten verkrijgbaar in de winkel en je leert meer over wat er in de vennen zwemt, bij de aquaria bij de ingang van de winkel.

meer informatie

Word lid van Natuurmonumenten

De prachtige natuur rondom Natuurpoort Bezoekerscentrum Oisterwijk is in eigendom en beheer van Natuurmonumenten. Als je lid wordt van Natuurmonumenten, ondersteun je het werk van deze vereniging voor langere tijd. Daar wordt de natuur beter van – en jij ook. Ook krijg je speciale voordelen. Die zijn er alleen voor leden. Je wordt al lid vanaf € 3,- per maand.

 

Meer informatie

Uit agenda

Bekijk alle evenementen rondom Natuurpoort Bezoekerscentrum Oisterwijk

Ga op pad met de nachtwachter. Eigenlijk mag na zonsondergang niemand het bos in, maar de nachtwachter maakt voor jullie een uitzondering. Wandel mee en ontdek samen de Oisterwijkse Bossen en Vennen in het donker. Durf jij mee? De wandeling is voor kinderen vanaf 6 jaar.

meer informatie
Eerst volgende datum:
24-02-2023

Bezige bijtjes De boswachters van Natuurmonumenten hebben altijd wel iets te doen. Droom jij ervan om boswachter te worden? Geef je dan snel op en stap een middag in de laarzen van de boswachter. 

meer informatie
25-02-2023