Natuurpoort De Peel

Locatie: Deurne

Gelegen aan het natuurgebied de Deurnesche Peel en vlakbij de voormalige veenkolonies Helenaveen en Griendtsveen biedt Natuurpoort De Peel toegang tot een uniek moerasgebied op de grens van Noord-Brabant en Limburg. In dit afwisselende landschap van plassen, vlakten, bosjes en zandruggen groeien talloze bijzondere planten. Bovendien is het één van de rijkste vogelgebieden van West-Europa en een prachtig wandel- en fietsgebied met een rijke historie van turfwinning.

Eten & drinken
Feestlocatie in 't groen
Fietsen
Groepen
Parkeren
Terras
Trouwlocatie in 't groen
Uitkijktoren
Wandelen
Zwemmen
lijstweergave

Eten en drinken bij
Natuurpoort De Peel

Bij Natuurpoort De Peel ben je ook van harte welkom voor een hapje en een drankje op het terras of binnen bij de open haard. Ook is Natuurpoort De Peel geschikt als picknickplaats, laat hier gewoon je eigen picknickmand vullen!

Openingstijden:
Maan- en dinsdag gesloten.
Woens- en donderdag van 10:00 tot 17:00 uur.
Vrij-, zater- en zondag van 10:00 tot 20:00 uur.

 

Meer informatie

Te zien en te doen

Bekijk alle activiteiten bij en rondom Natuurpoort de Peel

Turfwinning

In de Deurnesche Peel en Mariapeel is tot in de jaren zeventig van de vorige eeuw turf gewonnen; ‘het zwarte goud van de Peel’. De sporen hiervan zijn nog duidelijk zichtbaar in de regio. Voor het vervoer van de turf werden kanalen gegraven, treinrails aangelegd en karakteristieke turfkarretjes gebruikt.

meer informatie

Griendtsveen

Het schilderachtige dorpje Griendtsveen is ontstaan in de veenkoloniale tijd en ademt nog de sfeer van vroeger. Kanaaltjes en ophaalbruggen, een oudedorpspomp, de apostelwoningen en het Toon Kortooms Park houden de herinnering aan de rijke historie van turfwinning levend.

meer informatie

Natuurpoort De Peel in Brabeau

Natuurpoort De Peel stond in het tijdschrift Brabeau in 2021. Lees alles over de wandelroutes in de Deurnse Peel, het veenmoeras, de bossen en de heide.

downloaden

Toegankelijkheid

Voor mensen met een beperking