Natuurpoort De Biesbosch – MuseumEiland

Locatie: Werkendam

Hét startpunt voor een fiets- wandel- of vaartocht door Nationaal Park de Biesbosch; dat is Natuurpoort Biesbosch MuseumEiland. Ontdek het museum, vaar langs wilgenvloedbossen, kano door kronkelende kreekjes, wandel over ruige paden en fiets langs open weides en water vol vogels. Geniet van de bijzondere planten en bloemen, speur het water af naar bevers en spot vogels met een verrekijker. Ervaar hoe geen dag in de Biesbosch hetzelfde is!

Fietsen
Museum
Natuurgebied
Varen
Wandelen
lijstweergave

Biesbosch MuseumEiland

Het Biesbosch Museum laat zien hoe de mens na de St. Elisabethsvloed van 1421 zijn brood in het gebied verdiende en door zijn handelen het uiterlijk van de Biesbosch heeft bepaald.

Het museum ligt in het hart van het unieke zoetwatergetijdengebied de Biesbosch en is de uitgelezen plek om bezoekers kennis te laten maken met verleden, heden en toekomst van de Biesbosch. Het Biesbosch MuseumEiland is in combinatie met een rondvaart per fluisterboot te bezoeken. Het gebouw heeft een gratis toegankelijk deel met een bezoekerscentrum en Museumcafé Biesonder, met aan het water gelegen terras. Betalingen uitsluitend per pin mogelijk in zowel museum als horeca.

Reserveren

Reserveren voor een museumbezoek, al dan niet in combinatie met een rondvaart kan via deze pagina op de website of via telefoonnummer 0183 – 504009.

Openingstijden

Het  Biesbosch MuseumEiland is het hele jaar geopend, behalve op oud- en nieuwjaarsdag en eerste kerstdag. Betalen kan alleen per pin in zowel museum als horeca. De horeca is in de weekenden vanaf 10.00 uur geopend. Let op: honden zijn niet toegestaan in het museum en de fluisterboot.

 

Meer informatie

Te zien en te doen

Bekijk alle activiteiten bij en rondom Natuurpoort Biesbosch MuseumEiland

De Pannekoek

De Pannekoek is het buitenmuseum van de Biesbosch. Het is een zogenaamde hakgriend van ongeveer 8 hectare groot die direct naast het Biesbosch Museum ligt. Het gebied is voorzien van wandelpaden en over land bereikbaar. De uitgezette wandeling van 2 km voert langs een wilgentuin en een eendenkooi.

Jantjesplaat

Dit afwisselende gebied met jong wilgenbos, droogvallende slikplaten en rietkragen geeft een prachtig overzicht van de landschappen die de Biesbosch rijk is. Avontuurlijke laarzenpaden doorkruisen het gebied, waar lepelaars, grutto’s blauwborsten en regelmatig jagende zeearenden en visarenden te vinden zijn.

TOP Natuur Fietsroute Biesbosch

Fietsen door Nationaal Park De Biesbosch, het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa: dat is pas echt genieten. Je fietst door een doolhof van rivieren en eilandjes. De Biesbosch straalt een enorme rust uit. Wanneer je hier op een rustig moment rondfietst, kun je veel verschillende diersoorten zien. En tegelijk een stukje geschiedenis opdoen op het Biesbosch MuseumEiland.
De boswachter beveelt deze route van 23 kilometer aan:“Op zoek naar een #biesondere buitenbeleving: Kom naar de Biesbosch!”

Deze route is ontwikkeld door VisitBrabant Routebureau.

meer informatie

Bevertochten

De Bever, uitgezet in 1988, is hét boegbeeld van de Biesbosch. De forse knaagdieren bouwen burchten, waar ze soms ook ‘eigentijdse’ bouwmaterialen zoals plastic flessen, houten kratten en rubberen matten voor gebruiken. Vanaf Biesbosch MuseumEiland worden het hele jaar door bevertochten aangeboden.

Toegankelijkheid

Voor mensen met een beperking