Natuurpoort De Bungelaer
Natuurpoort De Bungelaer ligt aan de Kraaijenbergse Plassen, met ruim 475 hectare een van de grootste watersportgebieden van Brabant. Op en in de Kraaijenbergse Plassen kan worden gezeild, gesurfd, gezwommen, gekanood en gesupt. Rond het plassengebied ligt 16 kilometer aan fiets- en wandelpaden. De Kraaijenbergse Plassen maakt onderdeel uit van De Maasheggen, het enige UNESCO-gebied in Nederland met de status Man & Biosphere.
Eten en drinken bij
Natuurpoort De Bungelaer
Met een adembenemend uitzicht op het water van de Kraaijenbergse Plassen en omringd door prachtige natuur, biedt Boutique Hotel & Restaurant De Bungelaer een idyllische omgeving voor een onvergetelijk verblijf. In het restaurant kun je genieten van een heerlijk ontbijt, lunch, diner en borrel. Raak je in een dag niet uitgekeken boek dan een van de 17 hotelkamers van De Bungelaer. De kamers hebben met een eigen karakter.
Kraaijenbergse Plassen
De Kraaijenbergse Plassen vormen een uitgestrekt plassengebied van ruim 475 hectare aan water en 200 hectare aan natuur in het Land van Cuijk, Het is één van de grootste watergebieden in Noord-Brabant en leent zich uitermate goed voor watersport en strandrecreatie. Daarnaast is het mogelijk om de natuur te verkennen doormiddel van de 15,5 km aan wandel- en fietspaden. De Kraaijenbergse Plassen zijn het gehele jaar door voor iedereen gratis toegankelijk.
meer informatieLandgoed Barendonk
Landgoed de Barendonk is al sinds 1842 familiebezit. De feitelijke geschiedenis reikt ver tot in de middeleeuwen, met een eerste vermelding in 1484. De plek is zelfs al bekend vanaf 1308 uit de tijd van de Heeren van Cuyck, en heette toen “Bierdunck”. Later vinden we Bierdunck terug als Baarendonck, Baerendonk en thans als Barendonk. Baren komt overigens van “Bir” (beer / mannetjeszwijn). Samen met de landgoederen Hiersenhof, Ossenbroek en Tongelaar vormt De Barendonk laat je een fascinerende afwisseling van bossen, beken, weilanden, wielen (kolken ontstaan na dijkdoorbraken en overstromingen van de Maas), boomgaarden en bouwlanden zien.
meer informatieLandgoed Tongelaar
Op Landgoed Tongelaar in Mill waan je je op het platteland van Frankrijk. Het gelijknamige kasteel is al even authentiek als de omgeving. Heerlijk om te wandelen en te genieten van de natuur. De kinderen kunnen er met een speciale app Vossenstreken beleven.
meer informatieMaasheggen
Wat direct opvalt in De Maasheggen: je komt op veel plekken geen prikkeldraad tegen maar meidoornheggen en sleedoorn. Zij vormen de natuurlijke afrastering tussen weilanden. UNESCO heeft de Maasheggen aangewezen als biosfeergebied. Daarmee neemt de Maasheggen deel aan het internationale UNESCO programma ‘Man and the Biosphere’ (MAB). Biosfeergebieden zijn gebieden met een speciale status waar mens en natuur samenleven. De Maasheggen is het enige biosfeergebied van Nederland.
meer informatieMookerheide
Vlakbij Natuurpoort De Bungelaer vind je de Mookerheide. Dé ideale plek om te wandelen en te genieten van de rust. De Mookerheide is een natuurgebied met uitgestrekte heidevelden, mooie bossen én een rijke geschiedenis. De Mookerheide is voor veel Nederlanders een bekend natuurgebied. Maar dat was ooit anders. In de Tachtigjarige Oorlog vond hier de beroemd geworden Slag om de Mookerheide plaats. De Mookerheide ligt aan de overkant van de Maas en is bereikbaar via de fietsbrug bij Katwijk en de veerpont in Cuijk.
meer informatieZevenhutten
In het natuurgebied Zevenhutten in Cuijk vind je bos, grasland, akkers en houtwallen. Het unieke karakter van het gebied wordt versterkt door de hoogteverschillen die op sommige plaatsen liefst tweeëneenhalve meter bedragen. Ook woont er een grote dassenfamilie.
meer informatieFietsroutes vanuit Natuurpoort De Bungelaer
Stap op je fiets en ga op pad. We hebben enkele fietsroutes voor je geselecteerd vanuit Natuurpoort De Bungelaer.
Fotograaf: Kirsten (Where She Goes)
Wandelroutes vanuit Natuurpoort De Bungelaer
Trek je wandelschoenen aan en ga op pad. We hebben enkele wandelroutes voor je geselecteerd.
meer informatie