Wandelroutes vanuit Natuurpoort Oirschot

Trek je wandelschoenen aan en ga op pad. We hebben enkele wandelroutes voor je geselecteerd vanuit Natuurpoort Oirschot.

Rondje Banisveld (12 km)

Maak een fraaie wandeling door een minder druk bezocht stukje Kampina, Banisveld, waar natuur en cultuurhistorie met elkaar versmolten zijn.

meer informatie

Rolstoelroute De Mortelen (5,8 km)

In de lente zie je hier de prachtige geeltinten van speenkruid, dotterbloem en slanke sleutelbloem. De weilanden zijn dan lila gekleurd door de pinksterbloem. De rolstoelroute is aangelegd door Brabants Landschap en bewegwijzerd met rode pijlen en stippen en gaat gedeeltelijk over rustige wegen met gemotoriseerd verkeer. Op een deel van de route zijn honden niet toegestaan. Voor bezoekers met honden is een omleiding aangegeven via de Woekensesteeg. De omleiding is ook geschikt voor rolstoelen en wandelwagens. Op de rest van de route zijn honden aangelijnd toegestaan.

meer informatie

Wandelroute ‘Struinen door de Mortelen’ (8-13 km)

Beleef een unieke wandeling door een uniek stukje Brabants platteland. Hier, in dit kleinschalige natuurgebied wandel je door bossen, over statige bomenlanen, langs ruige weilanden en kabbelende beekjes. Wandelen door De Mortelen is als wandelen door het Brabant van toen. Dit is waar je continu door afwisselende landschappen wandelt en waar je echte stilte ervaart.

meer informatie

Wandelroute Vrolijke Jager- Jacobushof (9 km)

Rondje van negen kilometer wandelen van Natuurpoort Oirschot, De Vrolijke Jager naar een van de mooiste plekjes van het Groene Woud: boerderijterras Jacobushof in Boxtel.

meer informatie

Rondje Lennisheuvel

Drie van de wandelroutes van “Rondje Lennisheuvel” komen langs Natuurpoort Oirschot: Kinderbosroute (9 km), Heerenbeekroute (11 km) en Hart van het Groene Woud (14,5 km).

downloaden