Wandelroutes vanuit Natuurpoort Biesbosch MuseumEiland

Trek je wandelschoenen aan en ga op pad. Natuurpoort Biesbosch MuseumEiland is hét startpunt voor prachtige wandeltochten. We hebben enkele wandelroutes voor je geselecteerd.

De Hoge Hof en Deene polder (6,2 km)

De Deeneplaat is een wandelgebied over een voormalige griend met vloedbossen in de Brabantse Biesbosch. Je wandelt door bossen, moerassen, velden en polders, genietend van uitzichten over de karakteristieke killen en kreken van de Biesbosch. Op de Deeneplaat staan ook nog twee oude griendketen.

meer informatie

De Pannekoek wandelroute (2,5 km)

Dit is het buitenmuseum van de Biesbosch; een zogenaamde hakgriend van 8 hectare die direct naast het Biesbosch MuseumEiland ligt. Een hakgriend is een vochtige akker waar wilgenhout wordt verbouwd. Het gebied is voorzien van wandelpaden en over land bereikbaar. De uitgezette wandeling van 2 kilometer voert langs een wilgentuin en een vangpijp van een eendenkooi.

meer informatie

Jantjesplaat wandelroute (8 km)

Een wandeling door een doorgeschoten wilgenbos met veel ruigte en nieuwe delen van de Biesbosch, ontstaan na de ontpoldering. Grond die nodig was voor verbetering van dijken werd daar afgegraven. De wandeling geeft een prachtig beeld van de verschillende landschappen die de Biesbosch rijk is. Met schitterende doorkijkjes naar de rivier de Nieuwe Merwede en de Dordtse Biesbosch.

meer informatie

Jantjesplaat – Hogehof – Deeneplaat (16,9 km)

Deze afwisselende wandeling neemt je mee door oude en nieuwe delen van de Biesbosch. Het nieuwe deel is ontstaan na hoogwater in de jaren ‘90, een prachtig waterrijk gebied ontstaan dat druk bezocht wordt door vogels. Het oude deel bestaat uit een doorgeschoten wilgenbos met veel ruigte. Wandelroute van Wandelnet.

meer informatie

Kleine Noordwaard-Laarzenpad (4 km)

Deze afwisselende wandeling neemt je mee door en langs de nieuwe delen van de Biesbosch. Het uitkijkpunt biedt een prachtig overzicht over de Kleine Noordwaard waar duizenden vogels gedurende verschillende jaargetijden hun eten vinden en kroost groot brengen. De route over dit laarzenpad kan bij hoog water nat en slecht toegankelijk zijn.

meer informatie