Ontdek de mooiste wandelplekjes in de Oisterwijkse natuur

In Oisterwijk móet je gewoon de natuur in! Denk aan de unieke Oisterwijkse Bossen en Vennen en de Kampina, maar ook aan de natuurgebied Moergestels Broek en Landgoed Nemerlaer. Goed gemarkeerde paden en veel knooppuntenroutes zorgen voor eindeloze wandelmogelijkheden. Ook vind je hier maar liefst vier Natuurpoorten: ideale startpunten voor jouw wandeltocht door de schitterende natuur.

 

Ontdek de Kampina met podcast (4,8 km)

Ga op pad met Frans Kapteijns, Brabants bekendste boswachter! Frans neemt je mee over natuurgebied de Kampina en vertelt je alles over de planten en dieren in het natuurgebied. Je wandelt een prachtige route van Natuurmonumenten door het bos, langs het beekje de Rosep en het Belversven dat naast een fraai heideveld ligt. De route is aangegeven met rode pijlen.

 

meer informatie

TOP Natuur Wandeling Oisterwijkse Bossen & Vennen

In natuurgebied De Oisterwijkse Bossen en Vennen vind je maar liefst tachtig vennen. Deze wandeling van 9 km voert je van het ene naar het andere ven in een rustgevend en inspirerend gebied. Genieten van een lentezonnetje, een verstild winters ven of de prachtige herfstkleuren van het bos: in welke periode van het jaar je hier ook komt, het is er altijd prachtig. De boswachter beveelt de route aan: “Deze wandelroute laat je genieten van de vele spiegelende vennen omgeven door een sprookjesachtig bos. Door Natuurmonumenten al meer dan 100 jaar beschermd!”

Deze route is ontwikkeld door VisitBrabant Routebureau.

meer informatie