MTB-routes

Pak je gravel- of mountainbike en ga op pad. De Brabantse Natuurpoorten zijn hét startpunt voor prachtige MBT-routes. 

Gravel- en wielrenroute langs uitkijktorens in de regio

Je fietst langs de uitkijktorens van de Reuselhoeve (Moergestel), Tour de Frans (tussen Oisterwijk en Boxtel), D’n Flaestoren (Hilvarenbeek), Kempentoren en De Nieuwe Herdgang (Tilburg). Er is zowel een verharde route voor wielrenners als een onverharde variant voor gravelbikers. De routes van ‘All along the watchtowers’ gaan buiten de gebaande paden en zijn in verschillende afstanden beschikbaar (52-116 km).

meer informatie

Mountainbiken Dorst

Mountainbikefanaten kunnen in de Dorstse bossen genieten van een uitdagend en zeer goed onderhouden parcours, dat zelfs nationale faam geniet. Van heinde en ver trekken mountainbikers hier naartoe. Naar het noordoosten zet de boswachterij Dorst zich voort in het natuurgebied De Duiventoren.

meer informatie

Mountainbiken Natuurpoort Visdonk

Bij Natuurpoort Visdonk start een mooie mountainbikeroute, ideaal voor beginners. Voor de meer ervaren mtb-ers is het weer een goede warming up om daarna door te steken naar bijvoorbeeld de Rucphense Bossen en de route in lengte te verdubbelen.

meer informatie

Mountainbiken in de Maashorst

Het mountainbikeroutenetwerk van De Maashorst bestaat uit vijf routes met een totale lengte van zo’n 100 kilometer. De routes hebben een aparte kleur en zijn onderling met elkaar verbonden door houten palen met daarop in het zwart het internationale mountainbike-teken.

meer informatie

Mountainbiken bij Natuurpoort Vennenhorst

De natuur rondom Natuurpoort Vennenhorst leent zich perfect voor een avontuurlijke mountainbike route. Geniet van de vergezichten tijdens een lange tocht over de Strabrechtse heide of kies voor een van de vele ATB-routes dwars door mooie natuurgebieden in de regio. Aanraders zijn de Somerense Heideroute en Lieropse Heideroute, beide starten vanaf de Natuurpoort.

meer informatie