Fietsroutes vanuit Natuurpoort Biesbosch MuseumEiland

Stap op je fiets en ga op pad. We hebben een aantal prachtige fietstochten vanuit Natuurpoort Biesbosch MuseumEiland voor je op een rijtje gezet. Op de parkeerplaats staat een oplaadpaal voor elektrische fietsen waar je gratis gebruik van kunt maken.

Fietspontjes in de Biesbosch (55 km)

Pontjes, waterrijke natuur, mooie uitzichten, bevers en de zee- en visarend. Het zijn allemaal ingrediënten voor een onvergetelijke en unieke fietstocht door de Biesbosch. Het Rondje Biesbosch is in totaal 55 km lang, maar je kunt hem verlengen met extra lussen om nog meer van de prachtige omgeving te ontdekken en natuur met cultuur te combineren. Voor het Rondje Biesbosch moet je twee keer overvaren. De fietspontjes Leeuweveerke (90) en Steur (12) zijn vanaf eind april tot en met september in de vaart. De weersomstandigheden (harde wind en waterstand) kunnen invloed hebben op het vaarschema. We raden je aan van te voren te informeren of de ponten in de vaart zijn omdat dit van grote invloed is op de afstand die je moet fietsen.

meer informatie

Fietsen in de Noordwaard (23 km)

De Noordwaard heeft verschillende vrij liggende fietspaden die via fietsknooppunten met elkaar verbonden zijn. Water heeft er de ruimte en de natuur krijgt vrij spel. Het is voor vissen een swim-by (rust-, paai-, opgroei- en kraamkamergebied) en voor vogels een tafeltje-dekje. Vis- en zeearend hebben zich er gevestigd en broeden ook al een aantal jaren succesvol.

meer informatie

Noordwaard – Nieuwe Merwede (24 km)

Langs de Nieuwe Merwede is de dijk over een lengte van 2 kilometer bewust verlaagd van 4 naar 2 meter hoogte. Bij hoge rivierwaterafvoeren overstroomt de dijk en loopt het water de polder in. Daardoor daalt het waterpeil op de rivier en is de kans op overstromingen kleiner gemaakt. In de polder zijn verschillende bruggen gebouwd en woningen op terpen geplaatst.

meer informatie

Noordwaard – Galeiweg fietsroute (27 km)

De route slingert midden door de in 2015 ontpolderde Noordwaard langs kreekjes en over talrijke bruggetjes. Onderweg kun je waterbuffels, Schotse hooglanders en Przewalski paarden tegenkomen. Deze dieren worden ingezet om ervoor te zorgen dat de begroeiing laag blijft. Het gebied is het hele jaar door rijk aan water- en weidevogels.

meer informatie

TOP Natuur Fietsroute Biesbosch

Fietsen door Nationaal Park De Biesbosch, het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa: dat is pas echt genieten. Je fietst door een doolhof van rivieren en eilandjes. De Biesbosch straalt een enorme rust uit. Wanneer je hier op een rustig moment rondfietst, kun je veel verschillende diersoorten zien. En tegelijk een stukje geschiedenis opdoen op het Biesbosch MuseumEiland.
De boswachter beveelt deze route van 23 kilometer aan:“Op zoek naar een #biesondere buitenbeleving: Kom naar de Biesbosch!”

Deze route is ontwikkeld door VisitBrabant Routebureau.

meer informatie