Natuurpoort Wouwse Plantage

Locatie: Wouwse Plantage

Natuurpoort Wouwse Plantage is hét startpunt voor wandel- of fietstochten door het landgoed Wouwse Plantage. De Natuurpoort omvat een ruime, met zorg ingerichte parkeerplaats, een zone die ingericht is voor kunst en een evenementenweide. Vanuit de Natuurpoort loopt een wandelpad achter drie leemputten, via het Derde Wereld Bos naar het Landgoed. In de directe omgeving van de Natuurpoort zijn horecagelegenheden aanwezig, waar ook informatie over wandel- en fietsroutes verkrijgbaar is.

Activiteiten
Eten & drinken
Fietsen
Natuurgebied
Wandelen
lijstweergave

Parkeren bij
Natuurpoort de Wouwse Plantage

De Natuurpoort Wouwse Plantage omvat een ruime, met zorg ingerichte parkeerplaats, een zone die ingericht is voor kunst en een activiteitenterrein. Vanuit de Natuurpoort loopt een wandelpad achter drie leemputten, via het Nieuwe Wereld Bos naar het Landgoed. In de directe omgeving van de Natuurpoort zijn horecagelegenheden aanwezig, waar ook informatie over wandelroutes verkrijgbaar is.

De natuurpoort wordt beheerd door de stichting Natuurpoort Wouwse Plantage.

Meer informatie

Te zien en te doen

Bekijk alle activiteiten bij en rondom Natuurpoort Wouwse Plantage

Leemputten

Achter het bedrijf naast de Natuurpoort liggen drie leemputten. Deze leemputten of leemkuilen zijn ontstaan door het graven van leem voor de fabricage van bakstenen in de steenfabriek. De putten zijn een groot deel van het jaar met water gevuld en een broedplaats voor onder andere kikkers, padden en salamanders.

meer informatie

De Nieuwe Wereld

Om mensen bewust maken van de verschillen én de raakvlakken met de derde wereld is bij Wouwse Plantage een ‘De Nieuwe Wereld’ aangelegd. Met dit project wordt aangegeven dat herbebossing in de derde wereld van levensbelang is en dat de derde wereld onze hulp daarbij hard nodig heeft.

meer informatie

Natuurpoort Wouwse Plantage in Brabeau

Natuurpoort Wouwse Plantage stond in het tijdschrift Brabeau in 2022. Lees alles over de 7 verschillende wandelroutes door de ‘rimboe’.

downloaden

Kunst bij Natuurpoort Wouwse Plantage

Onlangs zijn er in de directe omgeving van Natuurpoort Wouwse Plantage drie kunstwerken geplaatst. Ze maken onderdeel uit van de kunstroute van De Turf.

Het eerste kunstwerk “Blossom” van Ronald A Westerhuis staat op de Natuurpoort Wouwse Plantage, nabij de parkeerplaats. Hier is een stuk bos ontsloten, wat tot voor kort niet toegankelijk was voor publiek. Het nieuwe wandelpad voert u langs de Zoom en de Leemputten naar De Wildertsedreef. Als u de Wildertsedreef oversteekt en Het Nieuwe Wereldbos inloopt komt u bij het tweede kunstwerk “Ingenieuze cirkels” van Pieter Obels. Het derde kunstwerk, “Twee windmolens” is van de Spaanse kunstenaar Josep Riera I Arago en staat langs de Zoom vanuit Wouwse Plantage richting Roosendaal.

Uit agenda

Bekijk alle evenementen rondom Natuurpoort Wouwse Plantage

In Wouwse Plantage is een oude steenfabriek te vinden. Achter het bedrijf liggen drie leemputten. Deze leemputten of leemkuilen zijn ontstaan door het graven van leem voor de fabricage van bakstenen in de steenfabriek. De putten zijn een groot deel van het jaar met water gevuld en een broedplaats voor onder andere kikkers, padden en [...]

meer informatie
27-07-2023

Pinny Fair is een Engelse fair met producten uit de streek, high tea, honing, aardbeien, rabarber, informatie over workshops, planten en ambachtelijk gemaakte artikelen. Cool McFinn zorgde voor de akoestische muzikale omlijsting, Cool McFinn is een traditionele Ierse folkband, maar zij spelen ook Schots en wat ze leuk vinden. 

meer informatie
11-06-2023