Natuurpoort Wouwse Plantage

Locatie: Wouwse Plantage

Natuurpoort Wouwse Plantage is hét startpunt voor wandel- of fietstochten door het landgoed Wouwse Plantage. De Natuurpoort omvat een ruime, met zorg ingerichte parkeerplaats, een zone die ingericht is voor kunst en een evenementenweide. Vanuit de Natuurpoort loopt een wandelpad achter drie leemputten, via het Derde Wereld Bos naar het Landgoed. In de directe omgeving van de Natuurpoort zijn horecagelegenheden aanwezig, waar ook informatie over wandel- en fietsroutes verkrijgbaar is.

Eten & drinken
Fietsen
Natuurgebied
Wandelen
lijstweergave

Parkeren bij
Natuurpoort de Wouwse Plantage

De Natuurpoort Wouwse Plantage omvat een ruime, met zorg ingerichte parkeerplaats, een zone die ingericht is voor kunst en een activiteitenterrein. Vanuit de Natuurpoort loopt een wandelpad achter drie leemputten, via het Nieuwe Wereld Bos naar het Landgoed. In de directe omgeving van de Natuurpoort zijn horecagelegenheden aanwezig, waar ook informatie over wandelroutes verkrijgbaar is.

De natuurpoort wordt beheerd door de stichting Natuurpoort Wouwse Plantage.

Meer informatie

Te zien en te doen

Bekijk alle activiteiten bij en rondom Natuurpoort Wouwse Plantage

Wouwse Plantage

Als één der laatste in Nederland tot stand gebrachte landgoederen kent de Wouwse Plantage een geschiedenis van meer dan vier en een halve eeuw. In deze periode hebben de eigenaren de Plantage weten te veranderen van heide, maar ook moeras en onbebouwde grond, in een prachtig boslandschap.

meer informatie

Leemputten

Achter het bedrijf naast de Natuurpoort liggen drie leemputten. Deze leemputten of leemkuilen zijn ontstaan door het graven van leem voor de fabricage van bakstenen in de steenfabriek. De putten zijn een groot deel van het jaar met water gevuld en een broedplaats voor onder andere kikkers, padden en salamanders.

meer informatie

De Brabantse Wal

De Brabantse Wal is een zandplateau dat zich in het uiterste westen van de provincie Noord-Brabant, uitstrekt van de Belgische grens in het zuiden tot aan Steenbergen in het noorden en tot de Wouwse Plantage in het oosten. Het gebied valt op door een grote verscheidenheid in landschappen. Het glooiende terrein van de Brabantse Wal klimt bij Woensdrecht tot wel 20 meter boven zeeniveau en dit levert fraaie vergezichten op, hier treft je Natuurpoort De Volksabdij. Na het klimmen gaat het landschap plots weer over in de uitgestrekte polders rond Steenbergen en hier tref je Natuurpoort Benedensas. de wateren van de Zeeuwse delta en de bossen van de Wouwse Plantage, waar je Natuurpoort Wouwse Plantage tegenkomt. In het midden van het gebied ligt Bergen op Zoom, de thuishaven van Natuurpoort Lievensberg.

De Nieuwe Wereld

Om mensen bewust maken van de verschillen én de raakvlakken met de derde wereld is bij Wouwse Plantage een ‘De Nieuwe Wereld’ aangelegd. Met dit project wordt aangegeven dat herbebossing in de derde wereld van levensbelang is en dat de derde wereld onze hulp daarbij hard nodig heeft.

meer informatie

Natuurpoort Wouwse Plantage in Brabeau

Natuurpoort Wouwse Plantage stond in het tijdschrift Brabeau in 2022. Lees alles over de 7 verschillende wandelroutes door de ‘rimboe’.

downloaden

Kunst bij Natuurpoort Wouwse Plantage

Onlangs zijn er in de directe omgeving van Natuurpoort Wouwse Plantage drie kunstwerken geplaatst. Ze maken onderdeel uit van de kunstroute van De Turf.

Het eerste kunstwerk “Blossom” van Ronald A Westerhuis staat op de Natuurpoort Wouwse Plantage, nabij de parkeerplaats. Hier is een stuk bos ontsloten, wat tot voor kort niet toegankelijk was voor publiek. Het nieuwe wandelpad voert u langs de Zoom en de Leemputten naar De Wildertsedreef. Als u de Wildertsedreef oversteekt en Het Nieuwe Wereldbos inloopt komt u bij het tweede kunstwerk “Ingenieuze cirkels” van Pieter Obels. Het derde kunstwerk, “Twee windmolens” is van de Spaanse kunstenaar Josep Riera I Arago en staat langs de Zoom vanuit Wouwse Plantage richting Roosendaal.

Uit agenda

Bekijk alle evenementen rondom Natuurpoort Wouwse Plantage

Mountainbike toertocht door het mooie bosgebied van de Wouwse Plantage.

meer informatie
15-10-2023

Intocht van Sinterklaas in Wouwse Plantage met viering in Dorpshuis De Spil.

meer informatie
19-11-2023