Natuurpoort Wouwse Plantage
Natuurpoort Wouwse Plantage is hét startpunt voor wandel- of fietstochten door het landgoed Wouwse Plantage. De Natuurpoort omvat een ruime, met zorg ingerichte parkeerplaats, een zone die ingericht is voor kunst en een evenementenweide. Vanuit de Natuurpoort loopt een wandelpad achter drie leemputten, via het Derde Wereld Bos naar het Landgoed. In de directe omgeving van de natuurpoort zijn horecagelegenheden aanwezig, waar ook informatie over wandel- en fietsroutes verkrijgbaar is.
Eten & drinken
Bij Dorphsuis de Spil geniet je van een drankje en kun je er terecht voor informatie over het gebied en wandelroutekaarten.
Te zien en te doen
Bekijk alle activiteiten bij en rondom Natuurpoort Wouwse Plantage
Wouwse Plantage
Als één der laatste in Nederland tot stand gebrachte landgoederen kent de Wouwse Plantage een geschiedenis van meer dan vier en een halve eeuw. In deze periode hebben de eigenaren de Plantage weten te veranderen van heide, maar ook moeras en onbebouwde grond, in een prachtig boslandschap.
meer informatieDe Nieuwe Wereld
Om mensen bewust maken van de verschillen én de raakvlakken met de derde wereld is bij Wouwse Plantage een ‘De Nieuwe Wereld’ aangelegd. Met dit project wordt aangegeven dat herbebossing in de derde wereld van levensbelang is en dat de derde wereld onze hulp daarbij hard nodig heeft.
meer informatieLeemputten
Achter het bedrijf naast de Natuurpoort liggen drie leemputten. Deze leemputten of leemkuilen zijn ontstaan door het graven van leem voor de fabricage van bakstenen in de steenfabriek. De putten zijn een groot deel van het jaar met water gevuld en een broedplaats voor onder andere kikkers, padden en salamanders.
meer informatieKunst bij Natuurpoort Wouwse Plantage
Onlangs zijn er in de directe omgeving van Natuurpoort Wouwse Plantage drie kunstwerken geplaatst. Ze maken onderdeel uit van de kunstroute van De Turf.
Het eerste kunstwerk “Blossom” van Ronald A Westerhuis staat op de Natuurpoort Wouwse Plantage, nabij de parkeerplaats. Hier is een stuk bos ontsloten, wat tot voor kort niet toegankelijk was voor publiek. Het nieuwe wandelpad voert u langs de Zoom en de Leemputten naar De Wildertsedreef. Als u de Wildertsedreef oversteekt en Het Nieuwe Wereldbos inloopt komt u bij het tweede kunstwerk “Ingenieuze cirkels” van Pieter Obels. Het derde kunstwerk, “Twee windmolens” is van de Spaanse kunstenaar Josep Riera I Arago en staat langs de Zoom vanuit Wouwse Plantage richting Roosendaal.