Natuurpoort Stayokay Bergen op Zoom

Locatie: Bergen op Zoom

Direct gelegen aan Landgoed Lievensberg, aan de rand van Bergen op Zoom, is Natuurpoort Stayokay- Bergen op Zoom hét startpunt voor een prachtige wandeling of fietstocht door de Brabantse Wal. Bij Stayokay Bergen op Zoom geniet je van een heerlijke lunch of diner op het terras. De Natuurpoort biedt daarnaast tal van leuke activiteiten in het groen. Wat te denken van het spectaculaire klimbos, bosgolf, een blotevoetenpad of een speeltuin voor kinderen met kabelbaan. Trek eropuit en ontdek de groene veelzijdigheid van de Brabantse Wal en Landgoed Lievensberg.

Activiteiten
Eten & drinken
Fietsen
Klimpark
Mountainbiken
Natuurgebied
Overnachten
Wandelen
lijstweergave

Stayokay Bergen op Zoom

Stayokay Bergen op Zoom is de perfecte start om Landgoed Lievensberg te verkennen. In het splinternieuwe hoofdgebouw vind je onder andere een design bar, een gezellige zithoek en een prachtig terras. Buiten klimmen en klauteren de kinderen in de speeltuin met kabelbaan.

Elke dag geopend vanaf 08.00 uur.

 

Meer informatie

Te zien en te doen

Bekijk alle activiteiten bij en rondom Natuurpoort Stayokay Bergen op Zoom

Landgoed Lievensberg

Natuurpoort Stay Okay – Bergen op Zoom ligt aan de rand van het eeuwenoude Landgoed Lievensberg. Rond het landhuis vindt je een romantisch park met een vijver, aangelegd in de Engelse landschapsstijl. Landgoed Lievensberg is bekend en geliefd bij wandelaars en fietsers. Kinderen komen hier graag om te spelen, maar er is ook genoeg ruimte voor een zomerse picknick en om te sporten. Het is bijzonder afwisselend, met bossen, open plekken, heidevelden, een moerasgebied en een zandverstuiving. Kies een van de vele paden en ontdek het zelf!

meer informatie

Zoomland

In natuurgebied Zoomland lag in de middeleeuwen een groot moeras. Vanwege turfwinning vanaf de 13e eeuw is hier een uitgestrekte plas ontstaan die eeuwen later Zeezuiper genoemd. Na ontginning is Brabants Landschap erin geslaagd om de Zeezuiper weer te vullen met water. De bomen staan er nu te verzuipen, wat niet alleen een mystiek beeld oplevert, maar ook maakt dat de visarend graag in het gebied komt. Ook uilen vinden hier hun weg. Met kilometers historische lanen, oeroude bomen en vele plant- en diersoorten is Zoomland een heerlijk natuurgebied om doorheen te struinen.

meer informatie

Wandelen voor kinderen

Bij Natuurpoort Stayokay Bergen op Zoom vind je diverse avontuurlijke wandelmogelijkheden voor kinderen. Zoals het Blotevoetenpad van maar liefst 2,5 km. Harde steentjes gaan over in een knuppelpad van boomstammetjes. Dan weer kruipt modder tussen je tenen, wat daarna wordt weggeveegd door zacht mos. Voor de allerkleinsten is er een Kabouterpad (1,2km), iets oudere kinderen kunnen los in het Boswachterpad (1,4km) en voor een spannend avontuur kies je voor de GPS-speurtocht “Op Expeditie” (1 – 1,5 uur).

Natuurpodium

In het bezoekerscentrum, op de eerste etage van Stayokay Bergen op Zoom, is een vaste expositie “Natuur & Duurzaamheid op de Brabantse Wal”. Het is geschikt voor jong en oud om op een leuke en interactieve manier de omgeving te leren kennen. Het bos rondom het bezoekerscentrum kun je ontdekken op het Kabouterpad, Boswachterpad en met de GPS-speurtochten “Op Expeditie”. Spelmateriaal huur je bij Stayokay of Klimbos. Het bezoekerscentrum is op de 1e verdieping en te bereiken via de buitentrappen of door het café van de Stayokay. Het is gratis toegankelijk en dagelijks geopend van 9.00 – 17.00u.

meer informatie