Natuurpoort Lievensberg

Locatie: Bergen op Zoom

Direct gelegen aan Landgoed Lievensberg, aan de rand van Bergen op Zoom, is Natuurpoort Lievensberg hét startpunt voor een prachtige wandeling of fietstocht door de Brabantse Wal. Bij de Natuurpoort geniet je van een heerlijke lunch of diner op het terras. Ook vind je er tal van leuke activiteiten in het groen. Wat te denken van het spectaculaire klimbos, bosgolf, een blotevoetenpad of een speeltuin voor kinderen met kabelbaan. Trek eropuit en ontdek de groene veelzijdigheid van de Brabantse Wal en Landgoed Lievensberg.

Activiteiten
Eten & drinken
Fietsen
Klimpark
Mountainbiken
Natuurgebied
Wandelen
lijstweergave

Natuurpodium bij Natuurpoort Lievensberg

Natuurpoort Lievensberg is de perfecte start om Landgoed Lievensberg te verkennen. Bij het Natuurpodium, op de eerste etage van Natuurpoort Lievensberg, is een vaste expositie “Natuur & Duurzaamheid op de Brabantse Wal”. Het is geschikt voor jong en oud om op een leuke en interactieve manier de omgeving te leren kennen. Het bos rondom het bezoekerscentrum kun je ontdekken op het Kabouterpad, Boswachterpad en met de GPS-speurtochten “Op Expeditie”. Spelmateriaal huur je bij het Natuurpodium.

Het bezoekerscentrum is op de 1e verdieping en te bereiken via de buitentrappen of door het café van de Natuurpoort. Het is gratis toegankelijk en dagelijks geopend, kijk voor de actuele openingstijden op de website.

Meer informatie

Te zien en te doen

Bekijk alle activiteiten bij en rondom Natuurpoort Lievensberg

Zoomland

In natuurgebied Zoomland lag in de middeleeuwen een groot moeras. Vanwege turfwinning vanaf de 13e eeuw is hier een uitgestrekte plas ontstaan die eeuwen later Zeezuiper genoemd. De bomen staan er te verzuipen, wat niet alleen een mystiek beeld oplevert, maar ook maakt dat de visarend graag in het gebied komt. Met kilometers historische lanen, oeroude bomen en vele plant- en diersoorten is dit gebied van Brabants Landschap een heerlijk natuurgebied om doorheen te struinen.

meer informatie

De Brabantse Wal

De Brabantse Wal is een zandplateau dat zich in het uiterste westen van de provincie Noord-Brabant, uitstrekt van de Belgische grens in het zuiden tot aan Steenbergen in het noorden en tot de Wouwse Plantage in het oosten. Het gebied valt op door een grote verscheidenheid in landschappen. Het glooiende terrein van de Brabantse Wal klimt bij Woensdrecht tot wel 20 meter boven zeeniveau en dit levert fraaie vergezichten op, hier treft je Natuurpoort De Volksabdij. Na het klimmen gaat het landschap plots weer over in de uitgestrekte polders rond Steenbergen en hier tref je Natuurpoort Benedensas. de wateren van de Zeeuwse delta en de bossen van de Wouwse Plantage, waar je Natuurpoort Wouwse Plantage tegenkomt. In het midden van het gebied ligt Bergen op Zoom, de thuishaven van Natuurpoort Lievensberg.

Wandelen voor kinderen

Bij Natuurpoort Lievensberg vind je diverse avontuurlijke wandelmogelijkheden voor kinderen:
– Het Blotevoetenpad (2,5 km)
– Voor de allerkleinsten is er een Kabouterpad (1,2 km)
– Vanaf 9 jaar kan je kiezen voor een GPS-speurtocht

Meer informatie

Eten en drinken Natuurpoort Lievensberg

Brasserie BoZlust is dé plek in het bos waar je  zowel binnen als buiten een drankje nuttigen of een heerlijk gerecht. Voel je thuis. Voor openingstijden zie de website van Brasserie BOZlust

Meer informatie

Toegankelijkheid

Voor mensen met een beperking

Uit agenda

Bekijk alle evenementen rondom Natuurpoort Lievensberg

Aan het begin van de herfst organiseert wandelvereniging De Wandelende Krabben de Krabbentocht. Er wordt een route gelopen door het fraaie landschap aan de zuid- en oostzijde van Bergen op Zoom. Afstanden: 7 - 14 - 21 - 28 - 35 - 42 km  De routes zijn uitgezet in de bossen ten zuiden en oosten [...]

meer informatie
23-09-2023

IVN Groene Zoom laat jong en oud kennismaken met de natuur van de Brabantse Wal. Onder leiding van een ervaren natuurgids word je tijdens een wandeling door het gebied Zoomland rondgeleid en gewezen op de natuur- en landschapswaarden, de (cultuur-) historie van het gebied, het gevoerde beheer en mogelijk toekomstplannen. 

meer informatie
05-11-2023