Natuurpoort Landgoed Wolfslaar

Locatie: Breda

Hét startpunt voor een prachtige fiets- of wandeltocht door de Baronie, dat is Natuurpoort Landgoed Wolfslaar. Wandel langs historische eiken in het Ulvenhoutse Bos, volg al fietsend de kronkelende rivier door het paradijselijke Markdal, of ervaar de serene rust van de Strijbeekse Heide. Ook bij het Landgoed zelf is genoeg te ontdekken. Maak eens een ronde door de tuin van het statige Landhuis, neem een kijkje in de Warmoezerij en geniet van een lunch met streekproducten bij het Tuinhuis van Charlotte.

Erfgoed
Eten & drinken
Fietsen
Natuurgebied
Wandelen
Zwemmen
lijstweergave

Eten en drinken bij
Natuurpoort Landgoed Wolfslaar

Even tot rust komen na een wandeling in het bos of een ontdekkingstocht op de boerderij, dat kan uitstekend bij het Tuinhuis van Charlotte. Dit gezellige tuinhuis biedt een verse kop koffie met een stuk huisgemaakte taart of een lunch met streekproducten van het seizoen.

Kijk op de website voor openingstijden.
Maan- en dinsdag gesloten.

 

Meer informatie

Te zien en te doen

Bekijk alle activiteiten bij en rondom Natuurpoort Landgoed Wolfslaar

Boswachterij Ulvenhoutse Bos

Boswachterij Ulvenhoutse Bos bestaat uit het Sint-Annabos, het Voorbos, het Nieuwbos, het Prinsenbos en het Chaambos. Sommige stukken in het Voorbos en Chaambos zijn zo’n 1.000 jaar oud. Dit is heel bijzonder, zulke oude bossen komen in Nederland bijna niet meer voor. Je kunt er wandelen, fietsen of met een gids op stap in loof- en naaldbossen met slootjes en greppels waarin opkwellend grondwater staat.

meer informatie

Boerderij Wolfslaar

Aai de lakenvelder koe, ontdek wat een Bredase Kraaikop is, ga waterdiertjes vissen in de natuurtuin, leer hoe je een bijenhotel maakt, haal een wandel- of fietsroute bij ons informatiepunt, proef producten uit de streek of spot reeën in het bos. Kortom, ervaar hoe bij Boerderij Wolfslaar buiten binnen komt. Ze wijzen je graag de weg.

 

meer informatie

Restaurant Wolfslaar

Dit eigentijds à la carte restaurant bevindt zich in het voormalig Koetshuis. Het biedt een keur aan verfijnde, verrassende gerechten met regionale invloeden, en is toegankelijk en prijsvriendelijk op Michelin-niveau. Het Landhuis staat open voor zakelijke en particuliere bijeenkomsten.

meer informatie

Toegankelijkheid

Voor mensen met een beperking