Natuurpoort De Volksabdij

Locatie: Ossendrecht

Gelegen in het Grenspark Kalmthoutse Heide is Natuurpoort De Volksabdij het perfecte startpunt om het glooiende landschap van de Brabantse Wal te verkennen. Het is dan ook een fantastisch wandelgebied waar zowel de beginnende als geoefende wandelaar aan zijn trekken komt. Naast wandelen kan je ook uitstekend fietsen in en rondom de Kalmthoutse Heide. Naast asfalt en klinkers kan je ook over de speciale mountainbikeroute de Kalmthoutse Heide ontdekken. Er zijn verschillende korte mountainbikeroutes én de grote verbindingslus.

Activiteiten
Cultuurhistorie
Eten & drinken
Fietsen
Natuurgebied
Overnachten
Wandelen
lijstweergave

Eten en drinken bij
Natuurpoort de Volksabdij

Brasserie Abdijbos is een prachtig restaurant gelegen midden in de natuur. Op deze bosrijke locatie in de groene regio van de Kalmthoutse Heide is het écht Brabants genieten! Abdijbos is onderdeel van het leerhotel De Volksabdij die een erkende Natuurpoort is. De Volksabdij is dus een perfecte startpunt om de Kalmthoutse Heide te ontdekken. Brasserie Abdijbos is daarmee een aangenaam start, pauze, of eindpunt van een dagje uit in de natuur.  Onze Brasserie wordt gerund door de praktijkstudenten ondersteund door onze ervaren horeca-professionals.

Kijk op de website voor openingstijden, open 7 dagen per week.

Meer informatie

Te zien en te doen

Bekijk alle activiteiten bij en rondom Natuurpoort De Volksabdij

Volksabdij O.L.V. Ter Duinen

Volksabdij O.L.V. Ter Duinen is opgericht in 1935. Ten tijde van de crisisjaren heeft kapelaan Flor van Putte de abdij opgericht om jeugdige werklozen in die tijd aan het werk te zetten. Inmiddels zijn de Abdij en het restaurant geheel gerenoveerd en gemoderniseerd, maar is de historie bewaard gebleven.

meer informatie

Uit agenda

Bekijk alle evenementen rondom Natuurpoort De Volksabdij

In het voorjaar organiseren de Wandelende Krabben een 2-daagse wandeltocht vanuit Ossendrecht. Deze tocht loopt door het prachtige, grensoverschrijdende natuurgebied, de Kalmthoutse Heide.Polder, bos en heide met op zijn tijd een rust/controlepost waar tegen schappelijke prijzen warme en koude drankjes, soep, broodjes, natuurlijk ook worstenbroodjes en overheerlijke roomkoeken verkrijgbaar zijn. Je kunt per dag meewandelen [...]

meer informatie
27-05-2023

Vrijwilligers van het museum Wings over Woensdrecht en leden van het  Plane Hunter Recovery Team [ PRT ] hebben samen in het museum een tentoonstelling ingericht over neergestorte vliegtuigen en V1- en V2- wapens (vliegende bommen). Het Plane Hunter Recovery Team is een groep enthousiaste mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog neergestorte vliegtuigen lokaliseert, onderdelen [...]

meer informatie
Eerst volgende datum:
08-02-2023

Tijdens de expositie  'Landschappen van het Grenspark' staan verschillende landschapsfoto`s van Mark Mertens tentoongesteld. 

meer informatie
01-01-1970

Gids Marike de Haan vertelt en toont je alles over het thema 'Bomen in de winter' tijdens deze winterwandeling op Kortenhoeff.

meer informatie
01-01-1970

Een excursie met natuurgids Frans van der Lem over de natuurontwikkeling rond de Volksabdij.

meer informatie
01-01-1970