Natuurpoort de Volksabdij

Locatie: Ossendrecht

Gelegen in het Grenspark de Zoom-Kalmthoutse Heide is Natuurpoort de Volksabdij het perfecte startpunt om het glooiende landschap van de Brabantse Wal te verkennen. In de abdijbossen bevindt zich een aantal prachtige wandelroutes. Naast wandelend, kan je vanaf hier op de (mtb) fiets en te paard het gebied in. Bij de Volksabdij vind je een bezoekerscentrum met informatie over de historie van de abdij en de regio, een vlindertuin en bijenkast. Voor de kinderen is er een speeltuin, GPS ‘iBoombeleefpad’. Brasserie Abdijbos, met groot terras, biedt een uitstekende lunchkaart.

Activiteiten
Cultuurhistorie
Eten & drinken
Fietsen
Natuurgebied
Overnachten
Wandelen
lijstweergave

Eten en drinken bij
Natuurpoort de Volksabdij

Na een wandel- of fietstocht is het heerlijk vertoeven bij Brasserie Abdijbos. In de zomermaanden op het groene terras en in de wintermaanden in de sfeervolle serre. Het restaurant biedt een uitgebreide lunchkaart.

Kijk op de website voor openingstijden.
Op maan- en dinsdagen gesloten.

Meer informatie

Te zien en te doen

Bekijk alle activiteiten bij en rondom Natuurpoort de Volksabdij

Volksabdij O.L.V. Ter Duinen

Volksabdij O.L.V. Ter Duinen is opgericht in 1935. Ten tijde van de crisisjaren heeft kapelaan Flor van Putte de abdij opgericht om jeugdige werklozen in die tijd aan het werk te zetten. Inmiddels zijn de Abdij en het restaurant geheel gerenoveerd en gemoderniseerd, maar is de historie bewaard gebleven.

meer informatie

Bezoekerscentrum Natuurpoort de Volksabdij

Het bezoekerscentrum, naast Brasserie Abdijbos, biedt informatie over het ontstaan van de Brabantse Wal en de wandel- en fietsmogelijkheden in de omgeving. Ook wordt er een film gedraaid over de belangrijke ‘Slag om de Schelde’ in 1944, onderdeel van de ‘Liberation route’ van de bevrijding van Nederland. Uiteraard kun je er ook terecht voor diverse folders en toeristische informatie.

meer informatie