Natuurpoort Biesbosch MuseumEiland

Locatie: Werkendam

Hét startpunt voor een fiets- wandel- of vaartocht door Nationaal Park de Biesbosch; dat is Natuurpoort Biesbosch MuseumEiland. Ontdek het museum, vaar langs wilgenvloedbossen, kano door kronkelende kreekjes, wandel over ruige paden en fiets langs open weides en water vol vogels. Geniet van de bijzondere planten en bloemen, speur het water af naar bevers en spot vogels met een verrekijker. Ervaar hoe geen dag in de Biesbosch hetzelfde is!

Activiteiten
Fietsen
Museum
Natuurgebied
Varen
Wandelen
lijstweergave

Biesbosch MusemEiland

Het geheel vernieuwde museum vertelt over de geschiedenis en bewoners van De Biesbosch, en is er een wisselende expositie voor hedendaagse kunst. Vanaf het eiland vertrekken fluisterboten door de prachtige omgeving van De Biesbosch. Het Biesbosch MuseumEiland is vanaf 1 juni weer dagelijks geopend. Om bezoek aan het museum veilig en verantwoord te laten verlopen, wordt gewerkt met tijdsloten van ca. 1,5 uur waarop museumbezoek gereserveerd moet worden. Telefonisch reserveren voor museumbezoek, al dan niet in combinatie met een rondvaart, is verplicht.(Tel: 0183 – 50 40 09. Betalen kan uitsluitend per pin of mobiel aan de kassa van het museum. Ons bezoekerscentrum, museumcafé en de toiletten zijn alleen toegankelijk met een museumticket. Openingstijden: maandag van 13.00 tot 17.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 17.00 uur en zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur.

Meer informatie

Te zien en te doen

Bekijk alle activiteiten bij en rondom Natuurpoort Biesbosch MuseumEiland

De Pannekoek

De Pannekoek is het buitenmuseum van de Biesbosch. Het is een zogenaamde hakgriend van ongeveer 8 hectare groot die direct naast het Biesbosch Museum ligt. Het gebied is voorzien van wandelpaden en over land bereikbaar. De uitgezette wandeling van 2 km voert langs een wilgentuin en een eendenkooi.

Jantjesplaat

Dit afwisselende gebied met jong wilgenbos, droogvallende slikplaten en rietkragen geeft een prachtig overzicht van de landschappen die de Biesbosch rijk is. Avontuurlijke laarzenpaden doorkruisen het gebied, waar lepelaars, grutto’s blauwborsten en regelmatig jagende zeearenden en visarenden te vinden zijn.

Bevertochten

De Bever, uitgezet in 1988, is hét boegbeeld van de Biesbosch. De forse knaagdieren bouwen burchten, waar ze soms ook ‘eigentijdse’ bouwmaterialen zoals plastic flessen, houten kratten en rubberen matten voor gebruiken. Vanaf Biesbosch MuseumEiland worden het hele jaar door bevertochten aangeboden.

Uit agenda

Bekijk alle evenementen rondom Natuurpoort Biesbosch MuseumEiland

Zittend naast elkaar kijken twee mensen uit over het water. Het hoofd van de één rust op de schouder van de ander, met hun blik op de horizon. Deze installatie van de Palestijns-Libanese kunstenaar alaa minawi laat twee mensen zien die wachten op het einde van de wreedheid van de oorlog – van alle oorlogen [...]

meer informatie
Het hele jaar door

Biesbosch MuseumEiland Nationaal Park de Biesbosch is een uniek zoetwatergetijdengebied met een voor Nederland kenmerkende cultuurhistorie. Het gebied ontstond nadat in 1421 de watersnoodramp Sint-Elisabethsvloed plaatsvond. In de zeven museumzalen van het Biesbosch MuseumEiland toont hoe mensen eeuwenlang met en tegen het water werkten, polders maakten en de natuur naar hun hand zetten. Behalve de [...]

meer informatie
Het hele jaar door