Natuurpoort Bergen op Zoom

Locatie: Bergen op Zoom

Direct gelegen aan Landgoed Lievensberg, aan de rand van Bergen op Zoom, is Natuurpoort Bergen op Zoom hét startpunt voor een prachtige wandeling of fietstocht door de Brabantse Wal. Bij de Natuurpoort geniet je van een heerlijke lunch of diner op het terras. Ook vind je er tal van leuke activiteiten in het groen. Wat te denken van het spectaculaire klimbos, bosgolf, een blotevoetenpad of een speeltuin voor kinderen met kabelbaan. Trek eropuit en ontdek de groene veelzijdigheid van de Brabantse Wal en Landgoed Lievensberg.

Activiteiten
Eten & drinken
Fietsen
Klimpark
Mountainbiken
Natuurgebied
Overnachten
Wandelen
lijstweergave

Eten en drinken
Natuurpoort Bergen op Zoom

Natuurpoort Bergen op Zoom is de perfecte start om Landgoed Lievensberg te verkennen. Brasserie BoZlust is dé plek in het bos waar je  zowel binnen als buiten een drankje nuttigen of een heerlijk gerecht. Voel je thuis.

BOZlust is zeven dagen per week geopend, iedere dag van 09.00 tot 18.00u.

 

Meer informatie

Te zien en te doen

Bekijk alle activiteiten bij en rondom Natuurpoort Bergen op Zoom

Zoomland

In natuurgebied Zoomland lag in de middeleeuwen een groot moeras. Vanwege turfwinning vanaf de 13e eeuw is hier een uitgestrekte plas ontstaan die eeuwen later Zeezuiper genoemd. De bomen staan er te verzuipen, wat niet alleen een mystiek beeld oplevert, maar ook maakt dat de visarend graag in het gebied komt. Met kilometers historische lanen, oeroude bomen en vele plant- en diersoorten is dit gebied van Brabants Landschap een heerlijk natuurgebied om doorheen te struinen.

meer informatie

Wandelen voor kinderen

Bij Natuurpoort Bergen op Zoom vind je diverse avontuurlijke wandelmogelijkheden voor kinderen. Zoals het Blotevoetenpad van maar liefst 2,5 km. Harde steentjes gaan over in een knuppelpad van boomstammetjes. Dan weer kruipt modder tussen je tenen, wat daarna wordt weggeveegd door zacht mos. Voor de allerkleinsten is er een Kabouterpad (1,2km), iets oudere kinderen kunnen los in het Boswachterpad (1,4km) en voor een spannend avontuur kies je voor de GPS-speurtocht “Op Expeditie” (1 – 1,5 uur).

Natuurpodium

In het bezoekerscentrum, op de eerste etage van Natuurpoort Bergen op Zoom, is een vaste expositie “Natuur & Duurzaamheid op de Brabantse Wal”. Het is geschikt voor jong en oud om op een leuke en interactieve manier de omgeving te leren kennen. Het bos rondom het bezoekerscentrum kun je ontdekken op het Kabouterpad, Boswachterpad en met de GPS-speurtochten “Op Expeditie”. Spelmateriaal huur je bij het Natuurpodium. Het bezoekerscentrum is op de 1e verdieping en te bereiken via de buitentrappen of door het café van de Natuurpoort. Het is gratis toegankelijk en dagelijks geopend, kijk voor de actuele openingstijden op de website.

meer informatie

Toegankelijkheid

Voor mensen met een beperking

Uit agenda

Bekijk alle evenementen rondom Natuurpoort Bergen op Zoom

Tijdens de herfst- en wintermaanden organiseert Atletiekvereniging Spado elke derde zondag van de maand een speciale loop in de bosrijke omgeving van Bergen op Zoom. Het is een laagdrempelige loop waarbij beginners hun conditie kunnen meten en gevorderden de loop gebruiken als testloop in hun trainingsopbouw naar andere wedstrijden toe. Het concept is simpel, tijdens [...]

meer informatie
Eerst volgende datum:
18-12-2022

Dit jaar wordt er voor de 38e keer een Herderstocht gehouden in het bos. De stal wordt eindelijk weer van stal gehaald en op een vertrouwde plek opgebouwd op het Landgoed Lievensberg in Bergen op Zoom. Maar let op! De Herderstocht is dit jaar op een andere dag en tijd. 

meer informatie
18-12-2022